Premis Gorra Frígia i Guillotina 2013

photo23

La delegada del govern espanyol Maria de los Llanos de Luna, Premi Guillotina d’ERC Terrassa, i Joan Paüls, Gorra Frígia. Les distincions s’han fet públiques aquesta nit en un sopar a la Terrassa del Museu de La Rambla i amb la presència de Marta Rovira, secretària General d’ERC, i d’Isaac Albert president d’ERC-Terrassa.

El premi Gorra Frígia es concedeix a entitats o persones de la ciutat que s’hagin destacat per la defensa dels valors republicans: llibertat, solidaritat i democràcia; mentre que el premi Guillotina s’atorga a entitats o esdeveniments que es destaquin pel contrari, per la reducció o la limitació d’aquests valors.

El partit republicà argumenta el Premi Guillotina per l’actitud hostil de la delegada envers els símbols nacionals de Catalunya, que l’ha portat fins i tot a dur als tribunals decisions que molts consistoris catalans han pres en representació dels seus ciutadans com a expressió de la democràcia. És el cas de la declaració de nombrosos municipis catalans com a territoris lliures i sobirans o la penjada de banderes estelades i la no presència de la bandera espanyola a la façana dels ajuntaments.

Joan Paüls sempre ha defensat la cultura popular i tradicional i ha portat les sardanes als barris en moments complicats. És un dels venedors més coneguts i apreciats del Mercat de la Independència de Terrassa. Destaca pel seu tarannà afable i per la seva transversalitat, que el fa ser amic de tothom.

Igualment ERC rebutja la participació de Luna en un acte públic en que es va homenatjar “la Hermandad de Combatientes de la División Azul, que va lluitar al costat de les tropes de Hitler durant la Segona Guerra Mundial, en una demostració més de banalització de la barbàrie nazi”.

L’any passat el Gorra Frígia va recaure en Roc Fuentes, polític terrassenc, lluitador antifranquista, membre de l’assemblea catalana, membre destacat del PSUC, que fou regidor a l’Ajuntament de Terrassa, diputat al Parlament de Catalunya i Senador.

El Guillotina va ser per a Jose Ramon Bauzá i Díaz, president del Govern Balear, pels seus continus atacs a la llengua catalana a les Illes.

Xènia Albà

Vaig néixer a Terrassa un diumenge de Festa Major ara fa uns quants anys. Sóc enginyera de Telecomunicacions i doctora en processat d'imatge mèdica. M'agrada la ciència, la comunicació i el cafè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *