Als nous temps, noves webs

Benvinguts i benvingudes a laccio.cat!

L’acció.cat, nou portal web d’Esquerra de Terrassa, neix amb la vocació d’esdevenir un punt de trobada. I és que hem viscut i estem vivint una revolució de la comunicació i de la informació, és a dir, de com i, de retruc, de què es comunica; i no ens podem quedar enrere.

La comunicació és la base de qualsevol societat civilitzada, organitzada i culte. A través d’ella circula la informació i, per tant, ens alimentem els uns dels altres. La comunicació és el mitjà pel qual s’enriqueixen les cultures i, com a ens voluble i canviant, està subjecte als canvis tecnològics. És per això que d’ençà la revolució d’Internet, amb l’esclat de la informàtica i els ordinadors, i l’aparició de la xarxa, la comunicació s’ha diversificat i globalitzat, arribant a més persones en menys temps i des de centenars de fonts alhora. Alguns ho creuen un inconvenient, d’altres ho veiem un avantatge: mai abans havia estat tant fàcil i ràpid comunicar; mai abans tanta gent havia tingut tanta veu; ni mai abans tanta gent havia pogut accedir a tanta informació.

En aquest marc, doncs, considerem que les webs estàtiques, mers portals informatius i publicitaris, en què la informació circula –gairebé en la seva totalitat- en un únic sentit, perden rellevància: el més probable és que el receptor ja hagi rebut el mateix input per molts altres canals, i més immediats. És per això, que creiem fermament en un projecte de web en format blog. Com dèiem, un punt de trobada.

Un punt de trobada d’opinions i reflexions, i intercanvi de punts de vista. Un portal que doni i rebi, generant, amb la confluència entre els inputs i els outputs, informació; que faci ciutat, però també des dels barris; que parli de i amb la gent, però també de i amb els individus. En definitiva, volem i creiem en un format web en què sigui l’opinió la que generi informació. La nostra opinió i la de tots i totes. Perquè es construeix des de diferents mirades. Opinió i informació són el futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *