Campanya “Civisme: és cosa de tots!” al barri de Montserrat

Durant aquest any, l’Associació de veïns del barri de Montserrat, conjuntament amb l’escola Mare de Déu de Montserrat, està portant a terme una campanya de civisme que es titula “Civisme: és cosa de tots!”.

Dins d’aquesta campanya treballen xerrades informatives, dirigides als veïns i als pares i nens de l’escola; la neteja del barri, conjuntament amb l’escola, per la qual cosa s’han fet onze grups de nens i joves per apadrinar un tros del barri, cuidar-lo i no embrutar-lo; la millora dels jardins, ja que volen evitar el maltractament de les plantes i jardins per part de les persones que viuen al barri. Per últim, també ensenyen a plantar als jardins, a través d’un curs que es fa els diumenges.

Així doncs, us explicaré en què consisteix aquest curs perquè m’ha semblat una iniciativa molt interessant.
La majoria de nosaltres sabem que al barri de Montserrat viu molta gent que està en situació d’exclusió social. La veritat es que aquesta gent ho està passant molt malament; famílies que només prenen un àpat al dia perquè no tenen menjar.

Per això, el president del barri, el Sr. Antonio Cazorla, ha pensat en fer un curs de jardineria als nens i joves del barri a canvi d’un esmorzar: ell els dona un entrepà i un suc cada diumenge a les 10:00 del mati i, després, a les 10:30 comencen a plantar plantes. La teoria la fan els divendres a la tarda. D’aquesta manera, els nois i noies aprenen un ofici i, al mateix temps, aprenen a valorar les plantes i la natura en general. Fins ara, han plantat 150 plumbagos, 150 lantana, 150 gessamins aràbics i, aquesta setmana, planten 200 pittosporum japònicas. L’edat dels nois i noies és de 7 a 14 anys, i, actualment, assisteixen uns 22 joves al curs!

D’altra banda, el Sr. Cazorla, el dia 4 de març, signarà un document d’entrega d’un hort urbà social. A l’hort acolliran 15 famílies, però no disposen de diners per comprar el material necessari: rasclets, llavors i tubs de degoteig.

A tots els que volen col·laborar, podeu posar-vos en contacte amb l’associació de veïns de Montserrat, al correu electrònic avvmontserrat@hotmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *