Un nou servei a la ciutat: l’associació LGTB Terrassa

“Els objectius de l’associació LGTB són garantir legalment i socialment el dret a la diferència i lluitar contra la discriminació; treballar perquè els nostres drets siguin inamovibles (…)”

Des d’Esquerra, donem les gràcies a la presidenta de l’associació LGTB Terrassa, Raquel Masqué Mir per acceptar la meva invitació per una entrevista, on explicarà què és l’associació LGTB, quins són els seus objectius i a qui va adreçada, ja que és un nou servei que existeix a la nostra ciutat i que molta gent desconeix.

Bon dia, Raquel! Em pots explicar què és l’associació LGTB Terrassa?
L’associació LGTB Terrassa és una associació sense ànim de lucre, que es va crear el gener del 2013 a través d’un grup de persones que van reunir-se i van decidir constituir-la. A Terrassa no hi havia cap servei pels LGTB i hi havia molta demanda. L’associació va adreçada a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Quins són els objectius de l’associació?
Els objectius de l’associació LGTB són garantir legalment i socialment el dret a la diferència i lluitar contra la discriminació; treballar perquè els nostres drets siguin inamovibles; tenir cura de la nostra gent gran i acompanyar-los quan ens necessiten i, alhora, estar al costat dels més joves que ho necessitin, informar-los i defensar-los. També volem denunciar els abusos davant l’opinió publica i les institucions; treballar per una cultura i una educació sexual oberta i honesta; fer costat als nouvinguts, que viuen amb més dificultat la seva homosexualitat; i, per últim, organitzar activitats lúdiques per fomentar la normalització del conjunt LGTB a la societat.

Quan us reuniu i on esteu ubicats?
Ens reunim el primer dimarts de cada mes a les vuit del vespre, i estem ubicats al carrer Pantà, 57, a la Societat coral Els amics (La coral).

Quines activitats feu?
Fem diverses activitats, des de lúdiques fins a educatives. De fet, fem xerrades trimestralment. Fa poc vam fer una xerrada sobre transsexualitat masculina, el ponent va ser el senyor Miquel Missé. També fem excursions a la muntanya un cop al mes i sortides amb bicicleta. Aquesta no és l’única activitat esportiva, ja que també n’hi ha una que és iniciació al tennis platja. A part d’això, fem concerts. Sense oblidar les trobades per anar a manifestacions on defensem els nostres drets.
I tenim pendents algunes activitats com fer una xerrada sobre transsexualitat femenina i una altra sobre les malalties de transmissió sexual. El 12 de juliol farem una cursa per l’orgull gai i també volem fer un concurs d’spots en contra de la homofòbia. El dia de Sant Jordi tindrem una parada conjuntament amb l’associació Dona més dona i l’associació Accord. Aquestes dues associacions van adreçades a dones lesbianes i ens hi coordinem constantment, tot fent moltes activitats conjuntament. També comptem amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

Com informeu la gent de les reunions i les activitats que feu?
Ho anunciem a lannostra pàgina del facebook: LGTB Terrassa

Teniu molta demanda?
Actualment, tenim més de 100 socis. La majoria són de Terrassa, però també tenim socis de rodalies i són molt diversos en edat, nacionalitat i orientació sexual.

Sé que el dia 22 de març va ser un dia especial per a vosaltres, em pots explicar el motiu?
El dia 22 de març va ser especial perquè vam fer la festa del primer aniversari de l’associació “RE FES-TA LGTB Terrassa”. Va ser un èxit total i va venir moltíssima gent!!

Portar una associació i fer totes les activitats que feu no és fàcil, com ho feu?
La veritat és que tenim la sort de tenir la junta actual. Sabem treballar en equip i, també, per poder organitzar-nos bé vam fer comissions, cadascuna de les quals s’encarrega de dur a terme un tema.

Des d’Esquerra Republicana us desitgem molta sort amb tota la feina que feu i et donem les gràcies pel teu temps i per la informació donada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *