35 anys després…

35 anys després...

Trenta-cinc anys d’ajuntaments democràtics ens han portat una evident i profunda transformació de les nostres ciutats. Terrassa n’és un clar exemple. Aquest avenç, aquesta transformació, no amaga dèficits que encara tenim. Més de tres dècades després, és necessari prendre decisions importants i adaptar els nostres ajuntaments a la complexitat que demana l’actual gestió municipal. És l’hora de plantejar-nos nous reptes, d’acord amb els canvis socials i nacionals que es van produint a la nostra societat. Des d’Esquerra pensem que hem de fer país. I la millor manera de fer país és fer ciutat. Terrassa és la ciutat on vivim, on dormim, en molts casos hi treballem, on intentem anar al cinema o a sopar, on els nostres fills van a l’escola, on plorem, on riem, on en definitiva passem la major part del nostre present i on volem passar la major part del nostre futur. És per això que hem de fer de Terrassa un projecte viu, un projecte en construcció constant, que reinterpreti la realitat diàriament, que sigui capaç de minimitzar les seves mancances i maximitzar les seves virtuts d’una forma àgil, propera i lleial amb el ciutadà.

Hem d’estar preparats per fer front a les noves situacions i problemàtiques d’una societat cada cop més complexa, més participativa, més informada i més conscient de les seves obligacions i responsabilitats i per tant, i per sort, també dels seus drets. Necessitem un municipalisme proper i lleial al ciutadà, que sigui conscient de la seva responsabilitat envers la comunitat, que sigui conscient que està al servei del poble i que tot ho fa pel poble i amb el poble.

Hem de seguir impulsant polítiques per a les persones, insistint en la cohesió, en les polítiques socials, en la sostenible, en la convivència i en la identitat municipal i de país. Ens hem de posar a treballar, tots, per adequar les clàssiques estructures dels ajuntaments a les noves realitats. Necessitem estructures que aportin solucions i no problemes. Necessitem analitzar la realitat des de la transversalitat, ja que només podem donar solucions des de plantejaments polítics que tinguin en compte totes les actuacions municipals (serveis socials, urbanisme, via pública, educació…). Cal que vetllem per tal que la modernitat, l’eficiència, la transparència, l’agilitat administrativa, la proximitat, la informació, la comunicació, l’eficàcia i la lleialtat siguin els valors que el municipalisme del S.XXI transmeti a la ciutadania.

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Latest posts by Isaac Albert (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *