Per una Catalunya social, defensem els nostres drets!

Any rere any, i ja en van molts, hem sortit al carrer per demanar la independència del nostre país. I ho fem amb molta il·lusió, i amb l’objectiu que el nostre esforç diari es vegi recompensat, també, amb un veritable estat del benestar. i és que cada vegada som més les persones que tenim clar que aquesta és l’única via per poder construir un país nou. Però per nosaltres no acaba aquí la nostra tasca. El nostre tarannà fa que, a més de demanar la nostra llibertat política i jurídica, també anhelem un país socialment just. No entenem una cosa sense que vagi acompanyada de l’altra. No entenem un país on les desigualtats socials siguin cada vegada més grans; on les classes socials més desafavorides no estiguin protegides; on la manera d’ajudar els nostres conciutadans sigui, cada vegada més, la beneficència i, cada vegada menys, l’esforç col·lectiu per poder donar a tothom una vida digna en què l’Estat procuri l’aixopluc per aquells menys afortunats. Hem d’aprendre dels errors del passat.

Per construir un nou país, doncs, tenim molts exemples per saber a qui no ens hem d’assemblar. Hem de deixar clar que el nostre camí és un altre; que les polítiques recentralitzadores i antisocials que estan aplicant des del govern espanyol no van amb nosaltres; que ni l’Estat on estem ni les seves lleis, que no tenen en compte els ciutadans, no són allò que volem.
Aquest diumenge, 6 d’abril, Esquerra Republicana, juntament amb altres entitats polítiques i sindicals, sortirem al carrer per demanar una Catalunya social:

• Un Servei Nacional de Salut totalment públic, universal i de qualitat, que garanteixi el dret a la salut.
• Una educació pública, que garanteixi la qualitat de l’educació, el seu accés i el model d’escola catalana. No al tancament de centres. Per una escola inclusiva. No a la LOMCE.
Per l’ocupació i contra l’atur i la precarietat: Exigim ocupació estable i de qualitat i polítiques actives d’ocupació, la retirada de la REFORMA LABORAL i la recuperació de drets laborals. Per un Marc català de relacions Laborals i en defensa de la Negociació Col·lectiva.
Contra la pobresa i per la cohesió social: Garantir la protecció de les persones en atur, més recursos per als serveis socials i suport a la Renda garantida de ciutadania. Garantir l’accés als serveis bàsics essencials (llum, gas, aigua i transport públic), eradicar la pobresa infantil i garantir el poder adquisitiu de les pensions i l’atenció a la dependència.
Polítiques d’igualtat home-dona: oposició a la reforma de la llei d’avortament. Incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques contra la crisi.
Garantir el dret a l’habitatge digne amb habitatges de lloguer social, la dació en pagament i el lloguer forçós dels pisos buits en mans d’entitats financeres.
Garantir l’accés universal a la cultura donant suport a la creació cultural i revertint la pujada de l’IVA cultural. La cultura no és un luxe, és un dret!
• Preservar i impulsar les polítiques de cooperació garantint els recursos suficients per a les ONG.
Una fiscalitat justa, redistributiva i mediambiental, i una auditoria del deute. Recuperar l’impost de successions i el de patrimoni, i lluitar contra el frau i l’evasió fiscal.
Un canvi de model productiu: innovació, recerca i desenvolupament sostenible, i control democràtic dels recursos naturals. Polítiques industrials contra l’especulació i la garantia de l’accés al crèdit a empreses i famílies.
Una administració propera a la ciutadania. No a la reforma de l’Administració local!
Per la democràcia: dret a decidir, també, les polítiques socials i econòmiques. Llibertat d’expressió i manifestació, transparència en la gestió dels recursos públics. Tancament dels CIEs.
Una Catalunya lliure de corrupció: exigim transparència i participació ciutadana. Per una nova llei de partits que en reguli el finançament.
Un autèntic estat del benestar i una Catalunya social, amb drets i dignitat, per una Europa Social.

Per tot això, des d’ERC Terrassa us animem a tots a participar en aquesta reivindicació. Per una Catalunya lliure i socialment justa!

Cesc Cabezas

Graduat Social, independentista i d'esquerres. Treballant per una major ocupació i unes condicions laborals dignes.

Latest posts by Cesc Cabezas (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *