Valors republicans

D’ençà l’any 2004, quan Esquerra Terrassa va instaurar els Premis Gorra Frígia i Guillotina, han estat molts els homes i dones que s’han fet mereixedors d’aquest guardó.

Miquel Ferreres, Conxa Puig, Antoni Poch, Maria Dolors Duocastella, Antoni Padrós, Àngel Casanovas, Josep Ruiz, Arcadi Oliveras, Roc Fuentes o Joan Paüls “Tito”, tenen coses en comú: Són persones què han entès que el propi interès forma part del bé comú; persones que, en el seu àmbit social, lluiten dia a dia per una societat més justa, més solidaria i més lliure.

Aquests valors són els que representa la república: llibertat, solidaritat, justícia social i igualtat d’oportunitats, i són els que volem destacar en aquests ciutadans, fent-los mereixedors d’aquest guardó, la Gorra Frígia. Perquè és en aquests moments de crisi econòmica i, sobretot, de crisi de valors, quan necessitem més que mai  promoure els valors propis del republicanisme.

Permeteu-me que acabi fent un especial record a dos dels guardonats: en Àngel Casanovas i en Joan Paüls “Tito”. Poc es pot dir d’ells que no sapigueu, però no crec que ningú pugui dir que, per les seves trajectòries personals i socials, no han estat mereixedors d’aquest modest reconeixement.

Ells dos ens han deixat sense poder veure realitzat el seu somni d’un país lliure. A nosaltres ens queda el deure d’aconseguir-ho.

 Visca la República catalana!


Aquest divendres 25 d’abril de 2014, a les nou del vespre, tindrà lloc el Sopar de la República i el lliurament dels 11ns premis GORRA FRÍGIA i GUILLOTINA.

 

 

Latest posts by Jordi Centelles i Amela (see all)

Tagged on: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *