Comunicat: suspensió de la democràcia

Davant la suspensió per part del Tribunal Constitucional espanyol de la consulta convocada el proper 9 de novembre a Catalunya per a decidir, entre totes i tots, el nostre futur polític, Esquerra Terrassa manifesta:

  1. La suspensió de qualsevol consulta popular és un atac, per les característiques del que es pretén suspendre, a la pròpia democràcia.
  2. Impedir que les ciutadanes i els ciutadans de Catalunya s’expressin lliure i democràticament en sufragi universal és un acte propi de règims totalitaris que ja crèiem superats en el cas de l’Estat espanyol.
  3. El compromís del nostre partit amb el fet que les terrassenques i els terrassencs puguin expressar quina és la seva voluntat és clar i inequívoc.
  4. Ens trobem davant la campanya més important de les nostres vides. Aquesta es durà a terme en un context d’alta tensió política i incerteses. No fem d’aquesta tensió i aquestes incerteses cap excusa.
  5. La nostra resposta a les prohibicions de l’Estat és continuar amb la campanya pel Sí a l’Estat propi i el Sí a la independència, amb més motiu si cap. Davant les prohibicions, apel.larem a la llibertat. Davant la intolerància, normalitat democràtica. Davant l’estat d’excepció, campanya i debat d’idees.
  6. Si hem d’escollir entre obeïr el mandat democràtic de la ciutadania de Catalunya o bé una sentència del Tribunal Constitucional, escollim, que ningú ho dubti, obeïr el mandat democràtic de les catalanes i els catalans. Donarem totes les oportunitats que siguin necessàries a aquest mandat.

Terrassa, a 29 de setembre de 2014

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *