“ERC es posa al costat de la ciutadania i vol treballar braç a braç amb la societat civil per redreçar la unitat d’acció i avançar sense defallir cap a la independència.”

<<El pròxim pas que caldria fer el més aviat possible és el d’usar l’eina que tenim a l’abast: unes eleccions el més aviat possible per a declarar la independència i obrir el procés constituent de la República Catalana. Perquè la urgència social i les necessitats dels nostres conciutadans es mereixen que els seus representants públics s’afanyin a resoldre els seus problemes. I les millor eines per ajudar a la nostra gent i ser lliures són les eines d’un estat, amb els recursos que generem tots plegats.>>

Davant de la nosva situació que ens trobem i en aquests moments històrics i decisius, ERC manifestem que:

El principal adversari de la democràcia a Catalunya és el Govern espanyol.

Hem assistit a la conculcació legal del nostre dret humà fonamental a poder votar el futur polític el 9N. I no podem perdre de vista que el Govern de l’Estat s’esforça cada dia en posar pals a les rodes a la vida quotidiana dels catalans. Des d’imposar-nos la llengua a l’escola, a asfixiar-nos econòmicament, imposar retallades, o evitar que posem impostos als bancs, o ni tant sols poder tenir un decret contra la pobresa energètica per ajudar a qui més ho necessita. Avui no tenim prou eines per ajudar a la nostra gent, i l’Estat ens les nega totes.

El 9N no decidirem, el Govern de CiU trenca el consens i imposa un Procés participatiu com a succedani

Després de cimeres i molts esforços no podrem decidir el nostre futur en la Consulta del 9N. Perquè després de molts intents de salvar-la en els termes previstos i acordats per les 6 forces polítiques, el Govern ha tancat files de forma unilateral amb una proposta de succedani que trenca el consens i no és útil per decidir res.

Durant la seva presentació, el propi President Mas ha deixat clar que el procés participatiu no era apte per generar un mandat democràtic per a la independència, quedant-se tan sols en un procés deliberatiu i d’enquesta als ciutadans sense cap conseqüència real.

I és que el succedani proposat perd garanties democràtiques ja que s’organitza únicament amb voluntariat, redueix de 4.000 a 600 els punts de votació (deixant fins 251 municipis sense urna) el primer dia del procés, ja que el període de participació té una duració d’un mes (fins el 9 de desembre, d’acord amb el termini de la Llei de consultes), i accepta aportacions de tota mena de la gent, des d’un vot a un text o un dibuix.

La diferència fonamental entre la consulta prevista i aquesta costellada es basava en el fet que l’anterior era assumida per les forces polítiques com a vinculant políticament, i per tant, validada per les forces polítiques, com a mandat democràtic per iniciar el procés constituent del nou Estat en cas de victòria del doble Sí. Mentre que aquest nou procés ja ha estat presentat públicament des de la premissa que no va de veres, sense que CDC ni UDC ni el mateix President en considerin el resultat com a mandat democràtic vàlid.

<<Tanmateix, ajudarem al Govern a fer possible que l’actual 9N serveixi per a expressar el rebuig a la praxi antidemocràtica i anticatalana del Govern de Madrid, i per fer arribar la veu silenciada dels catalans a l’opinió pública internacional. Qualsevol mobilització social en favor de la independència és positiva.>>

 

Que el Govern torni al consens previ per a la Consulta del 9N

ERC ha reiterat la voluntat d’entrar a Govern per blindar la consulta, i se’ns ha negat sempre adduint que la consulta “ja estava blindada”. Demanem que el Govern torni a recompondre la unitat i el consens per tirar endavant la consulta tal i com estava prevista. Amb valentia i determinació seríem a temps de mantenir les garanties democràtiques necessàries per arribar a posar totes les urnes el 9N, al marge de la suspensió cautelar del TC.

Tanmateix, ajudarem al Govern a fer possible que l’actual 9N serveixi per a expressar el rebuig a la praxi antidemocràtica i anticatalana del Govern de Madrid, i per fer arribar la veu silenciada dels catalans a l’opinió pública internacional. Qualsevol mobilització social en favor de la independència és positiva.

El procés participatiu no és l’eina, doncs emprem l’eina per a la independència: eleccions per a declarar la independència

Sabent doncs que el procés participatiu no és l’eina, el pròxim pas que caldria fer el més aviat possible és el d’usar l’eina que tenim a l’abast: unes eleccions el més aviat possible per a declarar la independència i obrir el procés constituent de la República Catalana. Perquè la urgència social i les necessitats dels nostres conciutadans es mereixen que els seus representants públics s’afanyin a resoldre els seus problemes. I les millor eines per ajudar a la nostra gent i ser lliures són les eines d’un estat, amb els recursos que generem tots plegats.

ERC es posa al costat de la ciutadania i vol treballar braç a braç amb la societat civil per redreçar la unitat d’acció i avançar sense defallir cap a la independència.

La fita del 9N servirà per impulsar la majoria social favorable a la independència, a construir una majoria al Parlament que no dubti a l’hora de declarar la independència i senti les bases del procés constituent de la República que volem: La República Catalana que ens ha de fer lliures i iguals, en una democràcia avançada i una societat més justa, que trenqui amb l’statu-quo i les oligarquies que amenacen la llibertat i el nostre benestar.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *