Terrassa, el futur és a les nostres mans

Per entendre’ns… tots sabem que el Govern espanyol, el PP i el PSOE han fet tot el possible per impedir que els catalans puguem donar un mandat democràtic als nostres representants, mitjançant una consulta. És cert, també, que això ja ho sabíem que passaria. I precisament perquè ho sabíem, m’hauria agradat que el Govern del país, en compliment dels seus acords, s’hagués mantingut ferm en tirar endavant la consulta del 9N que ens hauria permès obtenir, des de la unitat, el mandat democràtic, necessari i indispensable, que legitima el procés d’independència.

Mentre escric aquest article l’ombra de la suspensió del procés participatiu, el N9N, és molt present, i increïblement possible. La ignorància és molt valenta, i la capacitat de fer el ridícul del Govern espanyol suspenen una mobilització ciutadana, ens apareix en l’horitzó. Aquesta possible suspensió no millora el N9N, sinó que fa més evident la importància que tenia mantenir-se ferm en el primer escenari almenys unes setmanes més. Ho sento, és el que penso i així ho dic, encara que sé que això molesta molts companys de viatge.

El nou escenari allunya l’objectiu, per nosaltres la independència, i la nostra obligació és tornar a acostar-lo. I per fer-ho ja només ens queda unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. Unes eleccions que esdevinguin un mandat inequívoc, no per iniciar l’enèsima negociació amb l’Estat, sinó per i construir la independència. Unes eleccions que marquin l’inici d’un país nou que garanteixi el benestar dels seus ciutadans, nascut del vot i amb qualitat democràtica des del minut zero, obert i actiu en la construcció d’un món més just.

I sabem, i estem convençuts que només la força de la gent és la garantia del procés. Tothom sap que l’Estat espanyol mai dubtarà a prohibir-nos l’exercici de la democràcia per assolir la independència. I tothom sap que negociar amb l’Estat espanyol només serà possible des de la igualtat de condicions. La resta són pèrdues de temps que allarguen el patiment social i endarrereixen allò que més necessitem: un estat al servei de la gent.

Dit això, tots sabem també, que si el N9N no és un èxit de mobilització, les veus en favor de frenar el procés avançaran posicions. Malgrat que encara ressoni el clam de l’11S, hem de tornar a treballar per una nova mobilització massiva que ompli les urnes d’independència. Cap vot es pot quedar a casa. Cada vot que no es dipositi a l’urna el 9N serà un argument més pels que frisen dir que no som suficents. I en aquest escenari, Terrassa ha de tornar a excel·lir. Hem de tornar a demostrar que la construcció d’aquest nou país no només passa per Terrassa, sinó que és impossible sense Terrassa. Ciutadans de Terrassa, el futur és a les nostres mans. El N9N cridem a la participació per la independència. Els somriures, la il·lusió i els arguments són els nostres aliats per animar-vos a participar.

 

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Latest posts by Isaac Albert (see all)

Tagged on: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *