La sanitat catalana en estat crític

 

CSTEls treballadors i les treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) necessiten tot el nostre suport; cal fer-ho i és de justícia.

Sense la seva dedicació que sobrepassa l’àmbit de la professió i arriba a nivells de voluntariat no es podria cobrir la major part de les necessitats mèdiques de la nostra ciutat. I, malauradament, aquest càncer en forma de retallades s’està estenent per tot el país.

Com molts de nosaltres, el personal del CST s’ha adaptat a la situació econòmica que vivim acceptant baixades salarials en els darrers temps, cosa que els ha suposat una disminució del poder adquisitiu en un 25% com a mínim.

A més de les reduccions de sou han hagut de fer front amb una dignitat admirable a les reduccions de plantilla, doblant esforços perquè els pacients no en patissin les conseqüències. Però són persones i tenen límits. I empitjoren les condicions assistencials, augmenta el temps i la quantitat de pacients en espera i això ens afecta a tots.

Lluny de solucionar la manca de recursos, la Conselleria de Sanitat deriva els pacients de baixa complexitat, amb patologies que poden generar un benefici econòmic, cap a la sanitat privada i a la vegada destina fons públics a aquests centres. Uns recursos que són de vital importància per a la subsistència del nostre sistema públic de sanitat.

Aquesta realitat es veu agreujada per l’augment de l’IVA sanitari del 10% al 21% que el govern espanyol ha fixat i per l’increment de les despeses financeres dels centres atès que la demora dels pagaments de CatSalut obliga a les direccions dels centres a demanar crèdits per fer front a les despeses i els interessos que aquests generen. Tot plegat actua en detriment dels recursos que s’haurien de destinar al bon funcionament de la sanitat pública.

Arribats a aquest punt és quan es fa evident que darrere de la situació econòmica actual s’amaga una gestió basada en descapitalitzar la sanitat pública i que pretén fer de la sanitat un negoci on passem de ser pacients a ser clients.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Terrassa ens adherim al manifest presentat pel comitè d’empresa i donem suport al seu posicionament de no negociar més condicions destinades a empitjorar la sanitat i perjudicar tant als seus treballadors com a la ciutadania.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Terrassa ens sumem a la seva protesta per reivindicar una sanitat pública de qualitat que és de tots. Les reivindicacions dels treballadors i les treballadores del CST són en benefici de tothom.

Cesc Cabezas

Graduat Social, independentista i d'esquerres. Treballant per una major ocupació i unes condicions laborals dignes.

Latest posts by Cesc Cabezas (see all)

Tagged on: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *