Tots els integrants de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya i MÉS s’adhereixen al Manifest de l’Assemblea Nacional Catalana

El compromís es va  presentar públicament el divendres 20 de març a la Plaça de la Torre del Palauanc_signatura

Tots els candidats de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya i MÉS s’adhereixen públicament a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana per construir Els ajuntaments per la independència, amb l’objectiu que les candidatures presentades en aquestes eleccions incorporin en el seu programa electoral compromisos explícits per a l’impuls del procés d’emancipació nacional des dels consistoris. Aquests compromisos s’expressen en els punts següents:

  1. Declaració de suport als acords i accions que el nou Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre decideixi prendre i desenvolupar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.
  2. Declaració solemne del ple municipal d’impulsar la creació de l’Assemblea catalana de càrrecs electesi delegar-ne la representació municipal en l’alcalde o alcaldessa, que s’ha de comprometre a participar-hi activament, junta amb la resta de càrrecs locals i parlamentaris catalans -elegits als parlaments europeu, espanyol i català-, en el cas que l’Estat espanyol decidís anul·lar, suspendre o intervenir els òrgans d’autogovern catalans. Aquesta Assemblea tindria com a missió prioritària la Declaració d’Independència i la formació d’un govern provisional.
  3. Ratificació de la pertinença del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)o aprovació de la petició per fer-se’n soci en el cas que el municipi encara no en sigui.

L’objectiu de l’ANC és que la mateixa nit del 24 de maig el mapa electoral resultant mostri que en el conjunt de Catalunya les candidatures que han incorporat aquests tres compromisos per la independència han guanyat les eleccions municipals d’una forma clara i rotunda.

La candidatura encapçalada per Isaac Albert subscriurà integrament aquest manifest.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *