Isaac Albert presenta la seva candidatura acompanyat d’Oriol Junqueras i d’altres membre de la llista

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras ha estat aquest dijous 10 d’abril a Terrassa a un mes just de l’inici de la campanya en l’acte de presentació d’Isaac Albert com a candidat de l’alcaldia de la ciutat amb la colaició ERC-MES.

IMG_2750

Isaac Albert aposta per canviar la manera de fer política local,  que escolti al ciutadà, hi parli de tu a tu i el tracti com una persona madura. Per fer-ho, diu, cal regeneració democràtica i un nou model de gestió municipal que fugi d’organitzacions pesades, complexes i ineficients: “sabem que es indispensable acabar amb algunes xarxes clientelars existents. Necessitem aflorar nous lideratges i necessitem qualitat i excel·lència per què això sigui possible. La societat terrassenca com totes les altres necessita noves elits per garantir el canvi.” El candidat d’Esquerra defensa que “hi ha una manera noble de fer política, i que aquesta la representa la candidatura d’ERC -MES Terrassa. També ha explicat que Terrassa ha d’assumir un rol principal en la creació de la República Catalana.Per la seva banda, el president d’Esquerra i candidat a mantenir l’alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha posat la seva gestió municipal com a exemple que les coses es poden fer més bé.  La clau diu, estar al costat de les persones i sumar a la candidatura gent diversa que vol una ciutat millor. Junqueras qualifica les municipals com la primera volta de la transició cap a la independència. Un procés, diu, que necessita les grans ciutats. Junqueras assegura que “som la immensa majoria i en un país democràtic es guanya en vots; no guanya o no hauria de guanyar qui té més diners o més mitjans de comunicació. Hauria de guanyar qui estigui més a prop de la gent i qui escolti a la gent. Nosaltres som d’aquests.”

Isaac Albert ha anat alternant el seu parlament amb breus intervencions dels primers de la llista: els independents Teresa Ciurana i Pep Forn, el membre de les JERC Eduard González i una de les veus més esperades, la de Carme Labòria, de Moviment d’Esquerres, número dos de la candidatura.

L’ Eduard González, número 6 a la llista provinent de les JERC, que ha recriminat durament les polítiques de joventut fetes per l’actual equip de govern, “desastroses per no dir inexistents”; també Teresa Ciurana, número 5 i independent, que ha destacat que estem vivint “un moment especial, per això he acceptat el repte perquè cal lliutar, entre d’altres coses, per posar la política al servei de les persones.”Al seu torn, Pep Forn -independent i de número 3- ha subratllat que el país es comença construint des de les ciutats, “crec que les coses es poden fer més bé i d’una altra manera, crec que el Consistori ha d’ajudar als ciutadans a assolir els seus reptes”.

FullSizeRenderFinalment, la candidata número 2 a la llista provinent de MES, l’exregidora socialista Carme Labòria ha iniciat el seu discurs afirmant que “sóc socialista, catalanista i orgullosa de ser terrassenca” per a continuació assenyalar que “sense un estat propi Catalunya no podrà desenvolupar-se plenament com a nació ni desenvolupar les polítiques que necessita”. Labòria ha subratllat que Terrassa ha de ser un “actor principal” en aquest nou projecte de país ja que considera que la ciutat té “potencialitats i capacitats per transformar-se”.
L’acte ha finalitzat amb una foto dels integrants de la candidatura a dalt l’escenari del Teatre Principal.
Podeu consultar el recull de les piulades de l’acte aquí. 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *