ERC Terrassa atorga el Premi Gorra Frígia a Francesc Olivé i el Guillotina al ministre Wert

Esquerra Republicana ha donat el Premi Gorra Frígia 2015, que reconeix els valors republicans, a Francesc Olivé i Dinarès, refundador de l’Ateneu Terrassenc i activista cultural.

Entrega Gorra Frígia 2015

Isaac Albert, Carles Caballero i Isaac Peraire fent entrega del Premi Gorra Frígia 2015 a Francesc Olivé

El dimarts 14 d’abril, dia en què ERC Terrassa celebrà el tradicional Sopar de la República amb el qual commemora la proclamació de la República Catalana, la formació també feu entrega dels Premis Gorra Frígia i Guillotina, que atorga cada any a un ciutadà o entitat de la ciutat que és exemple dels valors republicans i a algú que és exemple del contrari.

En aquesta dotzena edició, Isaac Peraire, Secretari d’Organització d’Esquerra Republicana de Catalunya, entregà el Premi Gorra Frígia a Francesc Olivé i Dinarès, qui fou molt actiu i implicat en diverses branques de l’associacionisme i entitats culturals terrassenques. Refundador de l’Ateneu Terrassenc, actualment n’és President Honorífic. En paraules seves, Olivé “ha procurat sempre deixar el món i la seva ciutat millor del que se l’ha trobat”, guiant-se sempre pels valors de treball, esforç, llibertat i fraternitat.

En la vetllada també es va fer entrega del Premi Guillotina al ministre Wert, per les seves actuacions i polítiques en contra de l’escola catalana, pel 21% cultural i per fer de l’educació un luxe, entre d’altres coses. Fets que el jurat va considerar que el feien gran mereixedor del premi.

Carles Caballero, President d’Esquerra Republicana a Terrassa, feu la cloenda de l’acte, posant èmfasi en els valors republicans que representa el guardonat i que “84 anys després, Esquerra Republicana segueix essent fidels a aquests valors fundacionals, honrant la història”.

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.
Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *