ERC-MES visita Aigües de Manresa

Membres de la coalició visiten la seu d’Aigües de Manresa per conèixer un dels models de gestió municipal de l’aigua amb més èxit de Catalunya.

El director d'Aigües de Manresa, Josep Alabern, amb la comitiva d'ERC-MES Terrassa

El director d’Aigües de Manresa, Josep Alabern, amb la comitiva d’ERC-MES Terrassa

“A Manresa, hi ha una mística de l’aigua” D’aquesta forma, el director d’Aigües de Manresa, Josep Alabern Valentí, ha definit davant els representants d’Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres, la gestió municipal de l’aigua a la capital del Bages.

Amb una història de segles a les esquenes, l’abastiment d’aigua a Manresa sempre ha estat un tema de ciutat i gestionat per la ciutadania. Des del 1982 aquesta tasca l’ha desenvolupat l’empresa pública Aigües de Manresa. Un model d’èxit en la municipalització que ahir els representants d’ERC-MES Terrassa, encapçalats pel regidor Carles Caballero, van voler conèixer en profunditat davant el debat obert a Terrassa per la municipalització de l’aigua.

El director d’Aigües de Manresa va explicar a la delegació terrassenca l’evolució d’una empresa que ha acabat gestionant l’aigua de 21 municipis dels Bages, a més de fer-se càrrec de tot el cicle de l’aigua a la capital bagenca, des de l’abastiment, distribució, servei tècnic, clavegueram i, fins i tot, de les piscines municipals. L’empresa suposa un 20% del pressupost general consolidat de la ciutat i, segons el seu director, Josep Alabern, és un model inqüestionable i d’orgull per la ciutat.

Coneixedor de la fi de la concessió a la Mina a Terrassa, Josep Alabern ha explicat les possibles opcions que té al seu abast la ciutat ara per repensar el seu propi model i ha valorat positivament el nomenament de Joan Gaya com el Comissionat de l’aigua que arbitrarà aquest debat.

Alabern, però, ha deixat clar que “la tendència actual a tot el món és la municipalització”. Segons el director d’Aigües de Manresa, el 80 per cent de la gestió de l’aigua al món és pública. Un percentatge que es redueix al 50 per cent a Espanya i que a Catalunya es reverteix del tot, amb un escenari on el 90 per cent de la gestió és privada. Les experiències d’èxit de ciutats com París han propiciat en les darreres dues dècades un replantejament de la gestió a favor de l’àmbit públic.

Una reunió de treball profitosa, en definitiva, on també han assistit el president de MES Terrassa, Josep Serra, l’enginyer Joan Baltà (MES) i els regidors de l’ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell i Marc Aloy (ERC).

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *