TERRASSA RECORDA COMPANYS

ERC i JERC Terrassa conviden a partits i entitats a convertir el 75 aniversari de l’assassinat del President Companys en un acte col·lectiu

75 ANYS DE L'ASSASSINAT DE LLUIS COMPANYS

El dia 15 d’octubre es commemora el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys, l’únic president d’una nació democràticament escollit afusellat a la història d’Europa.

Un fet tan excepcional i execrable com que el govern de l’estat espanyol, 75 anys després, continuï negant-se a certificar la nul·litat d’aquell judici i que s’hagi de recórrer a la justícia Argentina per rescabalar els crims del règim franquista.

Per aquests motius demà, com cada 15 d’Octubre, Esquerra Republicana i les JERC de Terrassa, tornarem a homenatjar la figura del que fou president del nostre partit a la plaça Lluís Companys de Terrassa a les 20h. I no ho volem fer sols.

Tenint en compte el simbolisme de l’aniversari  (tres quarts de segle cercant justícia) i el moment històric i polític que estem vivint actualment, creiem com sempre hem fet que la figura de Lluís Companys ha de ser reivindicada com a patrimoni de tots els catalans i catalanes, també a la nostra ciutat.

El passat 24 de setembre, el ple de l’ajuntament de Terrassa va fer una passa remarcable a l’adherir-se a la Declaració del Govern de la Generalitat de Catalunya de proclamar el 15 d’octubre “Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió franquista”.

Un fet més per creure que aquest 2015 és el moment perfecte perquè l’homenatge al president Companys de cada 15 d’octubre deixi de ser un acte únicament de partit, per esdevenir un acte compartit de reivindicació per tota la ciutadania.

Amb aquest objectiu es convida a totes les entitats sobiranistes terrassenques i a la resta de partits polítics amb representació al consistori a unir-se a nosaltres.

CONVOCATÒRIA

Dia 15 d’octubre 20h – Plaça Lluís Companys

Intervindran –

Carles Caballero, President ERC Terrassa

 Jaume Maeso, Portaveu JERC Terrassa

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *