PLE OCTUBRE – Acció política per transformar la realitat

ERC-MES INSISTEIX QUE UNA NOVA FORMA DE FER POLÍTICA I D’ACOSTAR-SE A LA REALITAT SOCIAL DE LA CIUTAT ÉS POSSIBLE I INDISPENSABLE.

Isaac Albert: "Cal visió política. Transformem la realitat i acabem amb la problemàtica social de Terrassa".

Isaac Albert: “Cal visió política. Transformem la realitat i acabem amb la problemàtica social de Terrassa”.

Cal gestionar el present, el dia a dia, cal donar respostes a la immediatesa i al mateix temps cal tenir la capacitat de construir un futur diferent. Per això fem política.

El grup municipal d’ERC-MES presentarà en el ple d’aquest mes d’octubre una Proposta de Resolució per lluitar contra l’exclusió social des d’una aproximació a la realitat diferent, recuperant i actualitzant l’instrument principal: el Pla d’Inclusió Social de Terrassa. Un Pla aprovat el març del 2011 per l’Ajuntament de Terrassa i que, inexplicablement, va quedar tancat en un calaix, malgrat dotar a la ciutat d’una planificació clara i decidida per lluitat contra la exclusió social.

Parlem d’exclusió social, no de pobresa. El canvi conceptual que suposa aquest fet, transforma profundament l’enfocament, les metodologies i l’aprehensió de la realitat social. La pobresa només implica manca de recursos, quan parlar d’exclusió implica que una persona queda fora d’algun dels àmbits que porten a un ciutadà a tenir una vida normal (feina, casa, educació, sanitat…) A més, quan parlem d’exclusió, aquesta rarament vindrà definida per un sol factor, sinó per una combinació de riscs.

Un canvi que ha transformat profundament en les darreres dècades l’enfocament de la realitat social. Insistim al govern de la ciutat que la resposta no s’ha de fonamentar únicament en cobrir les necessitats de la població, sinó que manca una resposta transversal, coordinada i estructural des de totes les àrees d’acció social per aconseguir l’objectiu final: la inclusió social.

Des d’ERC-MES fem una crida al govern de la ciutat per recuperar el Pla Local d’Inclusió Social i de totes les noves formes de fer política incloses per fer un pas endavant definitiu: el treball transversal i integral, la participació ciutadana i el treball en xarxa, les polítiques proactives de fort impacte social i estructural i les polítiques d’orientació universalista, etc. I és que si volem evitar que cap individu quedi al marge de la societat, hem de poder fer-lo participar activament en el procés.

En definitiva, proposem al Ple crear un grup de treball polític i tècnic per actualitzar en un termini de sis mesos el Pla Local d’Inclusió i posar-lo en marxa. Una tasca que ha d’anar acompanyada d’un procés participatiu i ciutadà vinculant en la definició del nou pla. I, per fer possible aquesta aposta proposarem al ple un acord per preveure una partida especifica en els pressupostos per la implementació del nou Pla d’Inclusió Social 2015-2019.

ACCIÓ INTEGRAL

Creiem que per transformar la realitat social terrassenca cal visió política i repensar la formulació de les iniciatives. És el que hem fet amb la proposta per tal que les ajudes de beques menjadors s’introdueixin dins el catàleg de serveis de l’Ajuntament, per organitzar-ne millor la gestió des de Terrassa mateix. La proposta, treballada mà a mà amb Terrassa en Comú i recolzada per la CUP, també aposta per incrementar les partides pressupostàries per cobrir aquesta demanda.

El ple també servirà perquè des de l’oposició d’esquerres tornem a fer pinya i recolzem les iniciatives sobre la Banca Ètica, protocol de dol contra la violència masclista, revisió del nou traçat del bus, un posicionament clar contra el Tractat Transatlàntic de Comerç (TTIP)…

Com ha dit el portaveu del GM , Isaac Albert, aquest dimarts 27 en roda de premsa: “Al final el govern s’ho ha cregut que des de l’oposició es pot governar i ens fa governar a nosaltres. Semblen haver desistit de fer el paper pel qual han estat dessignats i cobren”.

Finalment, aprofitant la proximitat del passat 15 d’octubre, 75è aniversari de l’assassinat del president Companys, hem presentat un acord de junta de portaveus al respecte.

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *