Ordenances: Més socials, més justes

El Grup municipal d’ERC-MES la presentat finalment 21 esmenes al projecte d’Ordenances Fiscals 2016, que es debat aquest dijous 5 de novembre en ple extraordinari. Partim d’un plantejament fonamental: el Ple d’aquest dijous és un pur tràmit d’aprovació provisional de les esmenes per l’any vinent. L’aprovació definitiva es realitzarà el dia 22 de desembre en el mateix ple on es debatran pressupostos. Una fòrmula de conjugar els dos plens que ens permetrà un debat conjunt sobre la relació entre el que ingressa aquest Ajuntament i en què s’ho gasta.

Un plaç d’un mes i mig on l’equip de govern, d’aprovar-se les Ordenances Municipals demà, podrà treballar per convèncer l’oposició què hi ha un pla de mandat i un pla d’acció fonamentant els propers pressupostos. Documents que, de moment, ens són absolutament desconeguts.

El grup municipal d’ERC-MES no pot recolzar unes Ordenances Municipals que no són seves i poc fonamentades, però si que estem disposats a facilitar-ne l’aprovació sempre i quan es tinguin en compte les nostres esmenes. Aportacions per a simplificar criteris, fer les esmenes més justes socialment i reclamant un criteri polític clar darrera cada decisió.

RESIDUS – INCREMENT 1,5%

Com hem dit en nombroses ocasions, des del Grup Municipal d’ERC-MES creiem que les taxes són una eina útil per obtenir recursos per fer de Terrassa una ciutat millor. Terrassa està bruta, això és una realitat, però un increment del 5% de la taxa de residus no farà que es netegi de cop. Compartim que segurament es requereixen més recursos per netejar la ciutat, per això proposem un increment de l’1,5 per cent per dotar de marge l’equip de govern per solventar el problema. No es pot acceptar un augment superior de la taxa sense demostrar a la ciutadania i a l’oposició que hi ha un projecte sòlid al darrere.

CANVIAR CRITERIS D’AJUDA

Proposem un canvi de concepte en les bonificacions que depenen de la capacitat econòmica del contribuent. Així proposem que es deixi d’emprar el sou mínim interprofessional com a punt de partida de les ajudes (9080,40 €/any) per emprar com a referència l’Indicador de Renda de Suficiència (7.967,73€/any). Així mateix, proposem una relaxació en els criteris per accedir a les bonificacions, eliminant determinats supòsits que poc tenen a veure amb els ingressos d’una família amb greus problemes econòmics.

Acords que proposem junt a altres esmenes amb voluntat d’equilibri futur i sense que una perspectiva intel·ligent de la voluntat social de les taxes disminueixi el potencial d’ingresos de l’Ajuntament.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *