PRESSUPOSTOS – DE LA GESTIÓ DIARIA A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

ERC-MES reclama partides concretes per donar resposta al dia a dia, començar a construir un futur diferent i millorar el manteniment de la ciutat.

pressupostos

 

No hi pot haver pressupostos sense oposició i, si depèn de l’oposició millor que sigui des de l’esquerra. Des del grup municipal d’ERC-MES creiem que en el context actual la ciutat de Terrassa no es pot permetre la pròrroga d’uns pressupostos. I això no corre a càrrec de l’oposició, ni de la responsabilitat, sinó de la voluntat de diàleg i de complir acords d’un equip de govern que, a voltes, oblida que governa en minoria.

El posicionament del govern davant una bona part de les esmenes realitzades per ERC-MES a les ordenances ha estat positiu i ara esperem que el bon to amb que han acceptat les nostres propostes de cara als pressupostos es concreti en els comptes de 2016.

Parlem de concretar acords ja adoptats. I és que un dels punts fonamentals del Pla d’Acció Socieconòmica que proposa Esquerra ja ha estat aprovat en ple. Ens referim a la proposta de resolució presentada per ERC-MES al passat ple d’octubre per actualitzar en un termini de sis mesos el Pla Local d’Inclusió i posar-lo en marxa. Un pla que requereix d’una partida sòlida i concreta per poder fer un pas endavant en polítiques socials transversals, participatives i més valentes.

Un pla d’acció on també demanem formació professionalitzadora de caràcter bàsic que asseguri uns mínims d’ocupabilitat a tota la població i partides per al finançament de projectes d’economia verda, social i cooperativa.

Reforçant aquest plantejament social dels pressupostos des d’ERC-MES proposem altres mesures en la línia d’avançar en reconstruir el múscul financer de la ciutat de Terrassa, que potencïi l’economia social a la ciutat i atorgui noves eines als emprenedors. Un projecte ambiciós que requereix d’una partida inicial aquest 2016 per estudiar-ne la viabilitat i poder definir la proposta.

També es pot dir que reclamar una partida concreta per reforçar les polítiques de neteja de la ciutat és un fet més que obvi. Sobretot, tenint en compte que des de l’oposició hem transigit amb l’increment d’un 1,5% de la taxa de residus i ara l’equip de govern té l’obligació de definir com s’aprofitaran aquests recursos.

Ara és l’hora també de plantejar-nos el retorn de les inversions que fa l’Ajuntament. I és en aquest sentit que ERC-MES demana a l’equip de govern que prioritzi el Pla d’acció socioeconòmica i limiti les Inversions a aquelles indispensables i amb un retorn social explícit.

Un plantejament, el del retorn social, que demanem s’apliqui també a la reformulació del Reglament general de subvencions de l’Ajuntament. Cal que entitats i associacions puguin rebre ajudes per aquells projectes amb una major repercussió pels terrassencs i terrassenques.

L’equip de govern ja té les propostes i les xifres sobre la taula i no publicitem les xifres perquè creiem hi ha marge per negociar. La voluntat de l’equip de govern de parlar-ne farà evident si els pressupostos els volen plantejar socialment o l’ala dreta de l’ajuntament els torna a temptar.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *