GOVERN LOCAL – AIGUA A LES VENES

La manca d’esma de l’equip de govern davant la municipalització de l’aigua pot condemnar a la ciutat a una pròrroga de la concessió a Mina.

Caballero: "És capaç el govern de liderar el tema de l'aigua? Creiem que no"

Caballero: “És capaç el govern de liderar el tema de l’aigua? Creiem que no.”

Els grups municipals d’ERC-MES, TeC i la CUP hem tornat a unir forces per denunciar el preocupant paper del govern davant Mina en el procés de finalització de la concessió de l’aigua.

Ha hagut de ser una veu tècnica, la del nou Comissionat de l’aigua, Joan Gaya, la que ens hagi informat de la manca de col·laboració de Mina d’Aigües de Terrassa per oferir la informació necessària per dur a terme la finalització de 75 anys de concessió amb plenes garanties.

Ha hagut de ser una altra veu tècnica, la d’Itziar Gonzàlez, la que informés a l’oposició que, de complir Mina finalment amb el compromís assolit per Joan Gaya d’obtenir finalment l’informació al Gener, no estarem en condicions d’assegurar un procés participatiu amb garanties perquè tota la ciutadania decideixi quin model de gestió de l’aigua vol per a la ciutat.

L’1 de gener de 2017 sembla molt llunyà però ja està aquí i, com ha dit el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero: “Aquest govern té por de les patates calentes i la seva passivitat ens pot condemnar a la pròrroga de la concessió de Mina per la gestió de l’aigua”.

Caballero també ha expressat les seves sospites sobre l’actitud del govern socialista durant anys no reclamant a Mina el seu compromís per dotar de la informació pel traspàs del servei: “Temem que el govern no vol encarar-se amb les elits de la ciutat”

Si es vol el millor model de gestió de l’aigua per Terrassa cal la informació i Mina no la pot negar a la ciutadania. I aquesta no hauria de ser una demanda tècnica sinó política.

Quan arribi aquesta informació, si no volem que les presses obliguin a la ciutat a una decisió precipitada, ens trobarem amb l’obligació a pròrroga. Un fet ridícul quan es parla del final d’una concessió de 75 anys.

Com a dit Carles Caballero: “Em sembla bé si l’alcalde vol seguir inaugurant perruqueries però també caldria que donés la cara i es posés al capdavant amb els temes importants”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *