Terrassa votarà la Declaració de desconnexió del Parlament

No és més que un signe de coherència després que el consistori s’incorporés aquest estiu a l’AMI

Els regidors d'ERC-MES i la CUP conversant al Ple de Terrassa

ERC-MES i la CUP cercaran la complicitat del ple per subscriure la Declaració de desconnexió del parlament

Els grups municipals de la CUP i Esquerra Republicana – MES defensaran aquest dijous que el ple de l’Ajuntament de Terrassa doni suport a la ja cèlebre declaració rupturista del Parlament de Catalunya. La moció es va aprovar el passat 9 de novembre (tot coincidint amb el 1er aniversari del referèndum popular del 9-N de 2014), tot suposant una autèntica declaració d’inici del procés d’independència amb 72 vots a favor.

De fet, la seva aprovació és una passa més en el camí marcat per l’equip de Govern (PSC-CiU) i l’oposició d’esquerres, que ja al juliol vàren aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a l’AMI.

Un dels punts destacats del text aprovat és el que avisa que ni el Parlament ni el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’estat espanyol i, particularment, del Tribunal Constitucional. També estableix l’obertura d’un procés constituent no subordinat i detalla els punts en què el futur govern només complirà la legislació catalana.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *