La seguretat no entén d’improvisacions

ERC-MES carrega contra les improvisacions de Jordi Ballart per definir el model policial a la ciutat

Isaac Albert: "Ballart és el cap de la policia. Si hi ha problemes es resolen treballant, no fent declaracions improvisades"

Isaac Albert: “Ballart és el cap de la policia. Si hi ha problemes es resolen treballant, no fent declaracions improvisades”

Isaac Albert: Ballart és el cap de la policia. Si hi ha problemes es resolen treballant, no fent declaracions improvisades”

“El dia després del ple del passat mes de juliol ens varem posar a treballar per ajudar a definir un nou model de seguretat per a Terrassa”. El regidor d’ERC-MES, Carles Caballero, explicava així avui en roda de premsa l’inici de les converses que la formació ha mantingut en el darrer mig any amb la regidoria de seguretat, sindicats i experts en la matèria per intentar trobar una resposta no només als conflictes al voltant de la policia local, sinó un Model integral  de Seguretat per a la ciutat.

Un treball seriós que s’ha vist estroncat en la darrera setmana per la polèmica generada al voltant de la policia i les improvisacions de l’alcalde, Jordi Ballart, presentant mesures que no s’havien posat mai sobre la taula i no estan recolzades per cap estudi que les avali. Segons Caballero: “Improvisar amb càmeres als uniformes o policies en bici, no és analitzar ni crear model de seguretat, llibertat i convivència per a la ciutat”.

Marcant context respecte els esdeveniments dels darrers dies, el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, ha recordat que “Ballart és el cap de la policia i, si hi ha problemes es resolen treballant, no fent declaracions”. Una política de cara a l’exterior que, segons Albert, ni ha defensat la llibertat d’expressió de la regidora al Ple municipal ni ha respectat la tasca de la policia local.

El líder d’ERC-MES també ha recordat que “20 dels 27 regidors de l’actual consistori defensen programes electorals on s’incorporava la dissolució del GIE”. Una mesura també defensada pels socialistes en campanya i que, no obstant, no es contempla en la proposta de Pla director de la Policia presentada per l’equip de govern després de les declaracions de l’alcalde.

Segons Isaac Albert, la seguretat a la ciutat no es redueix a la policia: “No és l’absència o disminució de delictes. La seguretat és garantir la convivència, la cohesió social”, pel que demanen iniciar les tasques per un nou Model de Seguretat Integral.

PLA DE SEGURETAT

ERC-MES proposa en aquest sentit començar per fer una diagnosi tan externa com interna que inclogui, entre altres documents, un d’enquesta de victimització, control d’índex delictius, un informe del servei de ciutadania sobre els problemes de cohesió social o una enquesta entre el propi cos policial.

Elements que permetin desenvolupar un pla de seguretat de forma transversal i participativa. Albert ha conclòs: “En un pla de seguretat, la policia és un actor més, important, però no l’únic.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *