Ple de Febrer: A per totes

Defensa Propostes Ple Febrer

 

No ens cansarem de dir-ho. Des del grup municipal d’ERC-MES ens hem proposat encarar aquesta legislatura com una oportunitat de canvi. I això no passa per estar a govern o a oposició. Passa per construir un model de ciutat amb propostes teixides des d’una perspectiva de partit, però també de diàleg i construcció de nous camins.

Camins que ens han de portar a fer canvis ben pensats que ajudin a transformar la nostra realitat. Obrir els patis d’escola a la ciutadania o teixir amb totes les entitats socials i culturals de la ciutat un projecte de Fàbrica de creació Cultural és apostar per repensar la ciutat. Si la proposta de patis oberts vol portar-nos a parlar amb l’entorn per veure com aprofitar aquests espais per cobrir necessitats socials i territorials als districtes, la proposta de la Fàbrica de Creació pot conduir-nos a que les pròpies entitats liderin la construcció d’un espai d’innovació que afavorirà el desenvolupament cultural i social de la ciutat, alhora que pot esdevenir un referent de com teixir sinèrgies.

Propostes nascudes des de l’oposició però amb voluntat d’entesa. Es parlarà molt al voltant del ple sobre autobusos híbrids o dièsel. La ciutat necessita nous vehicles i ens hem mogut, conjuntament amb la resta d’oposició d’esquerres, per fer una proposta assumible pel govern i que correspongui als objectius ambientals i de mobilitat que el propi govern s’havia autoimposat. Una esmena més ambiciosa i valenta que el dictamen pactat amb Ciutadans.

Cal plantejar el model de ciutat que volem per al futur i també, en aquest sentit, incidirem en l’àmbit del comerç intentant transaccionar i unificar propostes cap a un model compartit on s’aprofiti les eines que té la ciutat actualment, alhora que es reclama més competències per fer defensar el desenvolupament del comerç que volem a la nostra ciutat. Si el govern de la ciutat mostra en públic la seva indefensió per l’arribada de grans superfícies i ho plasma en propostes de ple, creiem que és bo que s’obri a les propostes d’una oposició constructiva que sap trobar els camins per arribar a definir el model comercial futur.

Instar a la retirada dels símbols borbònics de la ciutat o  proposar que l’Ajuntament adopti el decàleg  de Drets Humans proposat per Amnistia Internacional als Municipis no deixa d’estar en la línia de totes les propostes anteriors. Volem que l’Ajuntament atorgui veu i personifiqui els valors i les idees dels terrassencs i les terrassenques.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *