TERRASSA, CIUTAT REPUBLICANA

ERC-MES reclama la retirada de tots els símbols i honors a la monarquia borbònica a Terrassa

ERC-MES reclama la retirada de tots els símbols i honors a la monarquia borbònica a Terrassa

 

Des del grup municipal d’ERC-MES ens hem proposat aquest ple de febrer acabar amb una incongruència històrica. Com pot ser que una ciutat com Terrassa, governada des de la tornada de la democràcia per forces polítiques que es descriuen ideològicament com a republicanes i, no obstant això, s’hagin mantingut determinats símbols i honors a la casa reial.

Creiem que la majoria de forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Terrassa compartim l’ideal republicà i podem estar d’acord amb que cap Cap d’Estat ha de ser nomenat sense passar per les urnes i que mantenir els privilegis sanguinis d’una determinada estirp és un concepte profundament antidemocràtic.

Més, tenint en compte que el cap d’estat espanyol, Felip VI, pertany a una dinastia hereva del franquisme i que no ha destacat mai per la defensa de les llibertats generals, ni les dels catalans, ni per la defensa de la democràcia.

La presentació aquest Ple d’una Proposta de resolució per part d’ERC-MES per la retirada dels símbols i honors a la monarquia borbònica (començant pel bust del Rei que presideix injustament el saló de Plens) només és un pas lògic que respondrà finalment no només a greuges històrics, sinó a l’autèntic sentiment de la majoria de terrassencs i terrassenques.

Recordem que aquesta ciutat va  ser conquerida per les tropes borbòniques durant els tràgics dies de setembre de 1713 on la ciutat va ser cremada i saquejada tot i la resistència que tingué lloc als seus carrers.

Volem fer evident que la presència en els carrers de Terrassa de diferents figures relacionades amb els monarques i altres membres de la família, mai han estat noms que reconeguessin la tasca en favor de la ciutat o del país dels seus representants sinó que ha servit per intentar simpatitzar amb un poder que moltes vegades ha estat aliè a la ciutat.

Motius suficients com per retirar-los els honors i, com ens ha suggerit la Candidatura d’Unitat Popular, també aprofitar la proposta per demanar que Terrassa es declari territori moralment exclòs del domini de la monarquia espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *