MENYS MONARQUIA, MÉS CIUTADANIA

El grup municipal d’ERC-MES aprova 5 de les 6 iniciatives presentades a ple, empodera el ciutadà i treu del Ple la figura imposada de la monarquia.

El bust del Rei espanyol que ahir es va aprovar retirar, junt a la resta de símbols monàrquics a Terrassa

El bust del Rei espanyol que ahir es va aprovar retirar, junt a la resta de símbols monàrquics a Terrassa

El ple de febrer de 2016 ha estat un ple important. I no ho diem perquè gràcies a la proposta d’ERC-MES foragitem del ple la figura imposada del Rei. Els símbols són importants, i considerem Terrassa una ciutat d’esperit republicà. Ara bé, més important és dotar de poder a la ciutadania per transformar la realitat. I el treball del Grup Municipal en aquest ple, les iniciatives aprovades, ho faran possible.

Com? Amb propostes propositives com la de Patis Oberts on el plantejament de l’espai de joc com espai de construcció social va aconseguir el vot unànime de tot el Ple. Un projecte a fer entre tots, on es comptarà amb AMPES, equips directius d’escoles, veïns i entitats perquè tots els districtes puguin obrir com a mínim el patí d’una escola a l’entorn fora de l’horari lectiu.

Esperit compartit també per propostes com la de la Fàbrica de Creació on, com va expressar el nostre regidor, Pep Forn: “Volem que Terrassa deixi de ser una ciutat d’exhibició, per ser un referent en la creació de cultura”. Una proposta molt ambiciosa que, al estar aprovada, permetrà desenvolupar aquesta unitat d’innovació cultural, elaborar el Pla d’Equipaments Culturals a Terrassa i consolidar el projecte futur de l’associació sociocultural de circ tub d’assaig 7,70. I tot això comptant amb el lideratge del propi món cultural, a través del Consell de les Arts i la Cultura.

Es tracta de dotar a la ciutadania de les eines necessàries per fer-la participar de la construcció d’un nou model de ciutat. Les propostes presentades ahir al ple per repensar el comerç a la ciutat tant des de l’oposició com des del govern poden ajudar a definir-nos i per això les vàrem aprovar, però si sabem la ciutat que volem, el paper que el comerç ha de fer a cada barri, sabrem emprar molt millor les eines que tenim. L’Isaac Albert ho expressava ahir en termes pràctics, “si es presenten eines bones per millorar el comerç, ERC-MES les recolza però cal mirar a l’entorn, als barris. Un bon model de ciutat pot definir allà on cada tipus de comerç és útil”.

Aquesta ciutat ha de defensar els recursos per desenvolupar-se adequadament, com ho han de fer els terrassencs més petits i més petites. Per això també vàrem negociar amb el PSC per incorporar a la seva proposta en defensa de l’escola pública punts que creiem fonamentals: la construcció dels centres pendents a Terrassa, assegurar la ràtio màxima de 25 alumnes i prioritzar els recursos a l’escola pública davant la concertada. Això sense oblidar demanar que es desenvolupi l’apartat de la LEC que preveu la intervenció dels Ajuntaments en educació.

I és que aquest ple ha permès trobar sinergies en temes compartits que ara tocarà treballar. És el cas de la proposta per a ordenar les formes alternatives d’accés a immobles a la ciutat. Una proposta ben treballada per la Candidatura d’Unitat Popular que coincideix amb el punt 188 del nostre programa electoral, a instàncies de les JERC, i que compartim plenament.

Sinergies que també, en certs àmbits, ens han tornat a abocar a aliances estranyes entre l’equip de govern i Ciudadanos. Una entesa que portarà a la compra de nous autobusos amb una aposta clarament insuficient per la tecnologia híbrida i per la sostenibilitat. La poca valentia del govern va portar-lo a tancar-se en banda a una esmena on proposàvem 10 vehicles híbrids de 12 metres absolutament contrastats i que situarien a Terrassa encara a complir els objectius de modernitat i medi ambientals assumits en un passat.

Un acord poc comprensible que va ser superat per l’aprovació de la proposta de Ciudadanos per fer un pla de futur per la Societat Municipal de Comunicació. Una proposta on encara ens preguntem com PSC i CDC es van deixar enredar per aprovar una proposta trampa on es veu clarament l’objectiu de Ciudadanos de privatitzar Canal Terrassa i limitar-hi l’ús del català.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *