ERC Terrassa atorga el Premi Gorra Frígia als valors republicans

El 14 d’abril Esquerra Republicana a Terrassa commemora un any més la proclamació de la República Catalana atorgant els Premis Gorra Frígia i Guillotina.

Arriba un any més el 14 d’abril, dia en què es recorda la proclamació de la República Catalana l’any 1931. A Terrassa, aquest dia ja ha esdevingut tradicional la celebració del Sopar de la República organitzada per l’agrupació local d’Esquerra Republicana.

Al Sopar de la República, ERC atorga el Premi Gorra Frígia, que enguany celebra la seva tretzena edició, a entitats o persones de la ciutat que hagin destacat en la defensa dels valors republicans de llibertat, solidaritat i democràcia. També es concedeix el Premi Guillotina, de caràcter simbòlic, a entitats o esdeveniments que, al contrari, hagin ressaltat per la reducció o la limitació d’aquests valors.

Miquel Ferreres, Conxa Puig, Antoni Poch, Maria Dolors Duocastella, Antoni Padrós, Àngel Casanovas, Josep Ruiz, Arcadi Oliveras, Roc Fuentes, Joan Paüls “Tito”, Josep Maria Jarque, el Rebost i Francesc Olivé. Persones i entitats, terrassencs i terrassenques, guardonats amb el Premi Gorra Frígia, en reconeixement a la seva tasca desenvolupada a la ciutat en pro dels valors republicans. Enguany, cal recordar especialment Francesc Olivé, premiat en la darrera edició, qui fou un gran activista cultural i del món associatiu, refundador de l’Ateneu Terrassenc, que ens va deixar l’any passat.

En aquesta tretzena edició, el lliurament dels Premis Gorra Frígia i Guillotina tindrà lloc el proper dijous 14 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, a la Societat Coral Els Amics (C/ Pantà, 57). A més a més, comptaran amb l’assistència d’en Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Per assistir al Sopar de la República cal fer la reserva anticipada dels tiquets al local d’ERC Terrassa (Ctra. Matadepera, 2), al telèfon 93 733 13 87, o al correu electrònic terrassa@esquerra.org.

Francesc Olivé, Gorra Frígia 2015, rebent el premi de mans d’Isaac Albert, Carles Caballero i Isaac Peraire

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *