PROMOCIÓ DE LA CIUTAT VIVA

El grup municipal d’ERC-MES encarem el Ple d’Abril defensant la música en viu, la promoció de la bicicleta, el procés de l’Aigua i els valors de país.

La proposta de promoció musical pretén posar en valor iniciatives com el festival Grafton Street de música al carrer

La proposta de promoció musical pretén posar en valor iniciatives com el festival Grafton Street de música al carrer

Una ciutat es fa i esdevé gràcies a l’actitud i la força de la seva gent. I poques coses donen tanta força i dinamisme a aquesta ciutat com la seva activa vida cultural i social. Dotar-nos d’eines i recursos per vehicular aquesta iniciativa és una de les tasques fonamentals del consistori.

Amb aquesta filosofia, des del grup municipal d’ERC-MES hem volgut focalitzar els nostres esforços en temes concrets on la ciutat té un potencial que no es pot desaprofitar. Parlem de música i, més concretament, de la promoció de la música en viu a la ciutat. En una ciutat com Terrassa on la iniciativa pública i privada, des de la formació fins a l’oferta musical establerta, és rica i variada, necessitem dotar-nos d’un marc de treball conjunt perquè totes les iniciatives sumin cap a un objectiu comú: que ningú amb inquietuds musicals quedi sense recursos per desenvolupar el seu talent i compartir-lo.

Per aquest motiu portem dos mesos treballant i cercant consens en una proposta que permetrà establir una taula de treball entre agents i institucions per definir un mapa de la música en viu a la ciutat, integrar totes les activitats públiques i privades en un sol programa musical on no es trepitgin i, sobretot, potenciant i facilitant que la música arribi a qualsevol racó de la ciutat.

I si creiem en la música com a element dinamitzador dins la ciutat, també considerem que la promoció de l’ús de mitjans de transport sostenible com la bicicleta ens poden permetre complir amb objectius de ciutat, com la millora de la mobilitat i la qualitat de l’aire. Una promoció de la bicicleta que hem encarat amb una proposta on dotem d’eines als usuaris per incentivar el seu ús. Proposem un registre municipal per facilitar trobar les bicis desaparegudes, aparcaments més segurs i, com no, obrir camins per facilitar-ne l’ús, amb nous carrils que permetin superar la trama urbana.

En el ple d’abril, però, no oblidarem tampoc aquells temes claus de ciutat i de país pendents de resoldre. Parlem un cop més del procés per finalitzar la concessió sobre el servei de l’aigua per part de Mina i d’assegurar que el futur model de gestió s’escollirà amb les màximes garanties per tots els ciutadans i ciutadanes. Un procés on tots els partits hem coincidit en la necessitat de garantir un marc de tranquil·litat als actuals treballadors de Mina davant un possible canvi de model. Un acord que, segur, evitarà pressions o lectures interessades del procés que puguin distorsionar la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa a l’hora d’escollir com volen que es gestioni un servei públic com l’aigua que, no ho oblidem, els hi pertany.

Finalment, no podem deixar d’aprofitar el ple d’abril per donar el nostre suport a tots aquells ajuntaments catalans que estan sent investigats actualment per l’Audiència Nacional per haver mostrat el seu suport democràtic a la Declaració 1/XI del Parlament de Catalunya sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre del 2015. Una Declaració a la qual també volem que Terrassa s’adhereixi.

Una proposta que esperem tiri endavant i obtingui el mateix èxit que l’acord proposat per Òmnium Cultural per declarar la Festa de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. Un Acord de junta de portaveus que ja ha obtingut els suports necessaris per tirar endavant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *