PLEITUS INTERRUPTUS

El ple d’abril a l’Ajuntament de Terrassa queda suspès a mitges, després d’una sessió de sis hores amb temes importants i un debat complicat.

 

El regidor Carles Caballero durant la seva intervenció respecte la gestió de  l'aigua

El regidor Carles Caballero durant la seva intervenció respecte la gestió de l’aigua

En aquest ple d’abril no es va poder tirar endavant la proposta de promoció musical d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres que fa dos mesos que preparem. Tampoc es va poder parlar d’estendre l’exitosa prova pilot que va impulsar ERC-MES el gener passat a la Biblioteca Central de Terrassa d’horari nocturn en època d’examens i que ara es volia consolidar des de l’inici del període de proves del mes de maig. Per no parlar de propostes de suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional per haver donat suport a la declaració sobiranista del Parlament, que també signàvem, o la iniciativa per millorar la salut sexual de les joves on ERC-MES també havia jugat un paper actiu.

Temes que queden posposats, de moment, fins al proper ple de maig després d’una sessió llarga i intensa on temes de ciutat importants com l’aigua o el transport públic varen tornar a prendre un paper rellevant. Debats on, malgrat jugar un paper de responsabilitat, des de l’oposició no vàrem poder fer menys que requerir a l’equip de govern un paper de responsabilitat perquè l’Ajuntament asseguri a la ciutadania de Terrassa les màximes garanties respecte a que els serveis públics són i seran gestionats de forma transparent, amb rigor i evitant qualsevol perjudici al bé comú.

Parlem d’un procés de fi de la concessió del servei d’abastament d’aigua on ja tothom accepta que es va tard i on ara toca ser molt, molt curosos, perquè tota la informació per fer el canvi de gestió estigui a l’abast de la ciutadania i perquè els interessos privats no compliquin la gestió futura. L’acord de tots els grups per garantir l’estabilitat dels treballadors de Mina és un bon pas en aquesta línia. Ara el rigor que assumim des de l’oposició per assegurar un procés participatiu on el ciutadà pugui decidir ben informat sobre com vol que es gestioni el servei bàsic ha d’acompanyar-se d’un paper més decidit de l’equip de govern del que hem vist fins ara per garantir els interessos col·lectius.

Un paper de responsabilitat de l’oposició que també ens ha portat a permetre la compra de quatre busos de segona (o tercera) mà a preu de ferralla (20.000 euros en total) per cobrir les mancances d’un servei on cada cop s’accentua més la manca de previsió del govern en la pressa de decisions.

Una manca de plantejaments a llarg termini que també vam fer notar des d’ERC-MES en l’aprovació del crèdit extraordinàri per a noves inversions. Per explicar-nos, aquells diners sobrants del pressupost anterior (sorprenentment, més de 4 milions d’euros) i que ara el govern invertirà en diversos projectes sense que destaqui cap iniciativa on es pugui demostrar que l’equip socialista té una visió ambiciosa de la ciutat futura.

Debats importants, requerits del seu temps i d’obligat abordatge, que no han deixat de ser la part més coherent d’un Ple on, un cop més, la política també ens ha ensenyat la seva cara més qüestionable.

En aquest sentit, Ciudadanos continua amb el seu idil·li soterrat amb la sociovergència amb un més que aparent mercadeig de sentits de vot per facilitar les propostes del govern o el partit espanyolista. Una entesa estranya on el govern vota a favor d’una proposta de Ciudadanos abogant per millorar la informació als joves sobre l’oferta formativa i de mobilitat internacional per la Unió Europea amb mesures buides de contingut o que, directament, ja es duen a terme. Un vot a favor incomprensible més tenint en compte que, com va destacar ERC-MES, Ciudadanos no s’ha preocupat de conèixer ni escoltar tota la feina que s’està fent des del Consell de Joves en aquest àmbit.

Clar que, vot per vot, Ciudadanos també va acabar facilitant una proposta de PSC i CiU pel foment de la Formació Professional on, a part de no aportar gairebé res, fins al mateix dia del Ple defensaven un redactat on semblaven no haver-se ni assabentat que Catalunya compta des de fa prop d’un any d’una llei pròpia que regula aquests estudis. Que en el debat, tant CiU com Ciudadanos confonguessin la FP amb una fàbrica de mà d’obra quan hauria de ser un camp de formació de professionals, com el seu nom indica, només certifica el poc que pot aportar l’aprovació d’aquesta proposta a la nostra ciutat.

Per sort, propostes més senzilles però força més pràctiques com la de promoció i protecció de l’ús de la bicicleta proposada per ERC-MES van estalviar-se aquests mercadeigs. I és que el vot per unanimitat de la mateixa permetrà la futura creació d’un registre de bicicletes i aparcaments més segurs per tots els usuaris que s’animin a utilitzar aquest transport alternatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *