PRÈVIA PLE DE MAIG: ENTITATS, VEÏNS I ACORDS AJORNATS

El grup municipal d’ERC-MES aborda el Ple de maig amb la voluntat d’aprovar noves ajudes pel teixit associatiu i respondre a les demandes de la ciutadania.  

Donem suport als veïns de la Maurina per reclamar la finalització del Pla de barris

Donem suport als veïns de la Maurina per reclamar la finalització del Pla de barris

Un mes després del ple interromput del mes d’abril, abordem la nova sessió plenària amb la voluntat, com a mínim des del nostre grup, de centrar l’atenció en temes concrets, assegurant acords i obtenint solucions.

Així s’ha desenvolupat una proposta per crear una nova línia de subvencions per a les entitats i associacions sense afany de lucre de la ciutat amb local propi,sigui de propietat o lloguer, per tal d’adequar les seves instal·lacions. Una mesura indispensable per ajudar a la iniciativa ciutadana a consolidar-se i poder cobrir els costos de les noves normatives de seguretat o adaptar els seus espais a les iniciatives socials, culturals o esportives que vulguin desenvolupar. Ajudes que arribaran als 200.000 euros pressupostats i permetran obtenir fins a un 75% del finançament de les obres (fins a un màxim de 30.000 euros).

El grup d’ERC-MES també signarem amb TeC, Ciudadanos i CUP una proposta conjunta per a la represa i finalització del Pla de barris de la Maurina. Una proposta presentada inicialment per només dos dels quatre partits però, sobretot, nascuda del voluntarisme dels veïns i veïnes de la Maurina per reunir-se amb tots els partits polítics del consistori i fer-nos saber les seves reivindicacions. Un moviment veïnal que es va involucrar amb ganes i il·lusió en el seu moment en el Pla de Barris, participant en més de 30 reunions, i que finalment només va rebre promeses trencades i actituds displicents des de l’equip de govern. Cal reivindicar que la Generalitat compleixi la part pactada i que els socialistes prenguin en consideració un veïnat que s’ha sentit enganyat.

Finalment, el Ple també ens servirà per aprovar finalment com acords de junta de portaveus la iniciativa de promoció de la música en viu a la ciutat, un projecte de futur en el qual creiem fermament. També tornarem a reivindicar com a acord de junta, la proposta penjada per donar suport a tots aquells ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional per haver donat suport a la declaració rupturista del Parlament de Catalunya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *