Creure en la gent

El ple del mes de maig a l’Ajuntament de Terrassa marca per ERC-MES un punt d’inflexió en la relació de confiança que s’ha d’establir entre els representants polítics i la ciutadania.

Des de l'oposició impulsem la demanda dels veïns per recuperar el Pla de Barris de la Maurina

Des de l’oposició impulsem la demanda dels veïns per recuperar el Pla de Barris de la Maurina

Des del grup municipal d’ERC-MES podem sentir-nos satisfets que totes les iniciatives presentades al Ple del mes de maig per la nostra formació s’hagin aprovat amb unanimitat (o gairebé). No obstant això, l’èxit polític d’aquest ple reverteix principalment en la ciutadania i en un tarannà generalitzat, encapçalat pels partits de l’oposició, per fer de corretja de transmissió per fer realitat les reivindicacions de la ciutadania i la ferma convicció per refermar la independència de la iniciativa ciutadana.

Parlem en primer terme dels veïns de la Maurina, obstinats defensors d’un Pla de Barris en el qual fa molts anys que posen totes les seves il·lusions, per assolir la transformació social del barri i resoldre-hi tots els problemes existents. Ahir, l’oposició en bloc ens vam posar d’acord per fer de veu dels veïns i assegurar que el Pla de Barris de la Maurina s’acabi executant integrament. Tant per requerir a la Generalitat que cobreixi la seva part del compromís (els pressupostos presentats pel 2016 contemplen una partida en aquesta línia), com també perquè l’Ajuntament es posi les piles i es deixi de dilacions.

Parlem també de la proposta del nostre grup municipal per crear una nova línia de subvencions per a entitats culturals, socials o esportives per tal que puguin adequar els seus locals de propietat o lloguer. Una via per ajudar i potenciar l’activitat d’aquelles associacions sense afany de lucre que amb esforç han conquerit un espai propi fora de les instal·lacions municipals i que fan i construeixen ciutat dia a dia. Amb un acord de 200.000 euros anuals, es podrà sol·licitar cobrir la despesa de fins un 75% de les obres que vulguin realitzar (fins un màxim de 30.000 euros) per dur a terme reformes com adequació de locals a normatives de seguretat, insonorització d’espais o la millora de l’accessibilitat, entre altres.

Una iniciativa d’ERC-MES nascuda, com l’acord aprovat per promocionar la música en viu a la ciutat, de la convicció que escoltar a la ciutadania, repensar vies per cobrir demandes i espais d’independència, portarà a construir entre tots la Terrassa que volem.

Una ciutat on no hi ha de tenir cabuda les mesures populistes que plantegen solucionar l’incivisme a força de càmeres de seguretat com pretenia el Partit Popular. Una localitat on tampoc volem que es tracti als aturats de llarga durada de forma paternalista o amb indirectes preocupants que suggereixen que les persones sense feina no fan el suficient per revertir la seva situació. Un plantejament que Ciudadanos va tornar a fer de forma preocupant amb una proposta de resolució plena d’apriorismes i que, novament, de forma incomprensible, l’equip de govern sociovergent va aprovar. Un vot a favor que ens torna a suscitar dubtes existencials a la resta d’oposició: O bé el govern no confia o desconeix les iniciatives municipals d’ocupació, o potser senzillament és una nova mostra del tripartit a l’ombra de Ciudadanos, PSC i Convergència i Unió.

Creure en la gent en cap cas implica mercadejar amb el vot.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *