Feina feta. Feina per fer

Una cinquantena de ciutadans van participar aquest dimecres a la trobada amb els regidors del grup municipal d’ERC-MES per fer balanç del primer any de legislatura i exposar les seves preguntes.

"Tenim la ciutat estudiada, sabem cap on volem anar i ho lluitem, malgrat topar amb un govern sense idees ni capacitat per liderar la ciutat."

“Tenim la ciutat estudiada, sabem cap on volem anar i ho lluitem, malgrat topar amb un govern sense idees ni capacitat per liderar la ciutat.”

El futur de la gestió de l’aigua, la proliferació de grans superfícies comercials a la ciutat, les polítiques d’ocupació o les iniciatives municipals per a la gent gran. Aquests van ser alguns dels temes que els ciutadans i ciutadanes van traslladar als quatre regidors d’ERC-MES en l’acte celebrat a la Plaça Salvador Espriu per fer balanç amb la ciutadania.

L’acte va començar amb intervencions de tots els integrants del grup municipal per exposar la feina feta durant aquest primer any de legislatura, amb més de 40 iniciatives portades a ple i un treball constant en els grans temes de ciutat. Cada regidor, des del seu àmbit d’acció dins el consistori, però tots sota una mateixa premissa. Com va explicar el portaveu, Isaac Albert: “Vam dir que seríem clau de canvi i això és el que hem intentat fer. Hem intentat fer una política responsable, una oposició responsable”.

Una voluntat de ser útils per la ciutat que, segons destacava el regidor Carles Caballero, “ens ha portat a ser el grup que ha aprovat més propostes per unanimitat”.

L’esperit de canvi, però, sempre ha regit l’acció del grup municipal, amb una crítica permanent davant la manca de model de ciutat i projecte de futur del pacte sociovergent. Una necessitat de definir una estratègia de ciutat que, com va explicar Isaac Albert, porta actualment a aquesta sorpresa permanent dels ciutadans per l’aparició de grans superfícies o cadenes de menjar ràpid, sense que ningú s’hagi preocupat de l’impacte que poden tenir aquestes en el model de ciutat futura.

Una visió crítica que els regidors van mostrar especialment en el diàleg obert amb la ciutadania. Així,  davant preguntes sobre temes concrets com que havia passat amb els programes de dinamització de la ciutat per la gent gran, Carme Labòria explicava que “el govern fa molts informes però li costa molt passar a l’acció”. La regidora també va tornar a ser especialment crítica amb la gestió del transport urbà, recordant que l’equip de govern havia renunciat als principis del pla de mobilitat i dels informes de qualitat de l’aire per no fer una aposta decidida pels autobusos híbrids.

El tema que més preguntes va suscitar, però, va ser la futura gestió de l’aigua. Punt que Carles Caballero, va resumir explicant que el problema en aquest debat és que molts ciutadans seguien pensant en que l’aigua la gestiona una empresa terrassenca, quan qui hi ha al darrere és una multinacional a qui les preocupacions dels terrassencs i les terrassenques sobre un bé bàsic l’hi preocupa ben poc.

El regidor Pep Forn, per la seva banda, va respondre les preguntes de cultura i davant qüestions sobre el que ja sabem de la Festa Major d’enguany, Forn va explicar que el grup ja està treballant per intentar canviar les formes de fer al voltant de la festa gran de la ciutat.

Al finalitzar l’acte es va repartir exemplars de la Memòria 2015-2016 entre els assistents a l’acte i es va recordar que es pot consultar en format digital a la web: http://www.laccio.cat/memoria2015/

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *