PROPOSTA PER UNA NOVA FESTA MAJOR

Els grups municipals d’ERC-MES i TeC  proposen revisar els protocols de la Festa Major per fer-la més participativa, donar pes a les entitats i potenciar els artistes locals i la participació infantil.

Pep Forn: "Tenim una bona festa major però la volem fer créixer, prioritzar els artistes locals i donar poder i protagonisme a les entitats."

Pep Forn: “Tenim una bona festa major però la volem fer créixer, prioritzar els artistes locals i donar poder i protagonisme a les entitats.”

“Ens agrada la nostra Festa Major” Amb aquesta declaració de principis, el regidor d’ERC-MES, Pep Forn, ha començat la roda de premsa per presentar la proposta que la formació que defensarà conjuntament amb Terrassa en Comú en el ple del mes de juny per intentar millorar la festa més important de la ciutat.

Acompanyat de la regidora de TeC, Anna Rius, Pep Forn ha desgranat una proposta molt ambiciosa que parteix de la necessitat de revisar els protocols de la Festa Major i variar el model de governança de la Festa. O, en altres paraules, modificar els actes i tradicions establerts i obrir la Festa Major perquè la ciutadania i les entitats de la ciutat participin en les decisions, l’organització i la direcció de la Festa.

Un model de Festa més participatiu on es vol introduir nous elements correctors per tal de potenciar la participació i la promoció dels artistes locals. Així, per exemple, es proposa limitar a un 15% del pressupost total de contractacions artístiques per una sola actuació. Un punt, que com ha comentat Pep Forn, vol evitar situacions recurrents com la de les contractacions d’enguany: “Aquest any, dos espectacles s’enduen més del 40 per cent del pressupost”

Quan a millorar la participació ciutadana, les dues formacions també han dirigit la seva atenció cap als més petits, proposant crear materials amb les entitats per donar a conèixer la Festa Major entre l’alumnat terrassenc. Així mateix, es proposa incorporar un programa d’actes directament adreçat als nens i nenes que esdevingui un reflex dels actes patrimonials de sempre (com ja es fa en altres festes populars, com la Patum Infantil completa).

També es planteja repensar el projecte Jove amb l’ajuda dels col·lectius de joves perquè no quedi apartat de la resta de Festa Major.

Per tal d’intentar construir una Festa Major per a tothom, també s’ha proposat eliminar la presència de representants eclesiàstics del seguici de sortida d’ofici per preservar la laïcitat dels actes oficials.

Finalment, com a projecte de futur, es planteja la contractació a empreses socials dels serveis relacionats amb els espectacles de la festa (muntar escenaris, posar i treure cadires…).

Propostes que es plantegen per la seva aprovació i execució a un any vista, per la seva aplicació a la Festa Major de l’any vinent.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *