PLE DE JUNY: LA VELOCITAT DELS CANVIS

Terrassa va a mil a partir del ple del mes de juny gràcies a la iniciativa d’ERC-MES i el plenari torna a mostrar formes, tempos i velocitats diferents dins el consistori per portar canvis a la ciutat.

Carles Caballero: "“L’èxit d’aquest Ple ha de ser el de governar el servei de l’aigua"

Carles Caballero: ““L’èxit d’aquest Ple ha de ser el de governar el servei de l’aigua”

La velocitat de la política no sempre s’ajusta a les necessitats i la voluntat de la ciutadania per canviar la realitat. El ple d’aquest mes de juny a Terrassa ha aconseguit finalment fer un pas endavant amb alguns dels temes pendents importants per la ciutat.

Davant els problemes d’ocupació a la ciutat, el grup municipal d’ERC-MES ha propiciat un acord perquè la ciutat no només lluiti per la creació de llocs de treball sinó que també reivindiqui que aquests siguin de qualitat. L’aprovació per incorporar la ciutat a la iniciativa “Anem a Mil” permetrà la promoció a partir d’ara d’un objectiu de dignitat: un salari mínim de 1000 euros. Mesura que s’ha volgut complementar amb una altra iniciativa per abordar l’ocupabilitat en un dels sectors socials amb majors dificultats: la creació d’una Oficina Tècnica Laboral a la ciutat especialitzada en el col·lectiu d’afectats per malalties mentals.

Parlem també de l’aprovació finalment al ple del Pla de Mobilitat per als pròxims 5 anys. Una iniciativa que potser no ha arribat amb la rapidesa desitjada, però que plantejada un ambiciós projecte col·lectiu de futur. En aquest cas, tot i el Sí crític des de l’oposició d’esquerres, es va donar el vot de confiança al govern per tirar endavant el Pla, tot i advertir a la sociovergència que s’estarà atent perquè el projecte s’apliqui correctament.

Els temps necessaris per fer les coses bé també han portat a l’aprovació d’una prorroga de sis mesos en la concessió de la gestió de l’aigua a Mina. Ciudadanos, molt crític amb el govern malgrat la seva connivència actual amb l’equip sociovergent, ha xocat en aquest cas amb la resposta contundent del regidor republicà, Carles Caballero. El representant d’ERC-MES ha defensat el vot a favor de la mesura afirmant que “L’èxit d’aquest Ple ha de ser el de governar el servei de l’aigua. La bona direcció és mantenir el poder en la ciutadania i aquesta prorroga ens permetrà a tots decidir el millor model de gestió futura de l’aigua”.

Finalment, un dels debats estrella del ple de juny, amb una proposta ambiciosa d’ERC-MES i TeC per millorar la Festa Major, ha quedat finalment estroncat. La presentació al darrer moment d’una esmena a la totalitat de l’equip de govern per evitar el debat sobre la mateixa ha oblidat a posposar-la de cara el ple del mes de juliol. Pep Forn, promotor de la iniciativa, va criticar la forma matussera dels socialistes de trencar les negociacions, més quan els acords recollits a la proposta s’havien parlat amb la regidoria de cultura fa mesos i aquesta no havia fet res al respecte. Tot i així, s’ha decidit donar una oportunitat per al mes vinent, a l’expectativa que superada la Festa Major d’aquest any es calmin els ànims i l’equip de govern s’obri a facilitar les millores que necessita la celebració. És a dir, més poder de decisió per les entitats, un major paper pels artistes locals i noves activitats que apropin la cultura a la ciutadania, especialment pensant amb els més petits.

Un cop més, en definitiva, la velocitat dels canvis no arriba a Terrassa amb la velocitat i energia que s’impulsa des de l’oposició.

postPLE juny 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *