UN GOVERN QUE NO ACATA EL PLE

El Grup municipal d’ERC-MES denuncia els incompliments reiterats de l’equip de govern municipal per executar les decisions aprovades al Ple de Terrassa.

Carles Caballero: “Quan un tinent d’alcalde diu en Comissió Informativa que un dictamen del govern val més que un acord de ple, malament anem”

Carles Caballero: “Quan un tinent d’alcalde diu en Comissió Informativa que un dictamen del govern val més que un acord de ple, malament anem”

Des de mesures proposades per l’oposició incorporades als pressupostos a acords i propostes plenàries presentats per totes les forces polítiques de l’arc municipal. El regidor d’ERC-MES, Carles Caballero, ha denunciat en roda de premsa la reiteració de l’equip de govern incomplint les iniciatives aprovades al ple quan aquestes no sorgeixen de la pròpia sociovergència.

Incompliments que, Caballero, ha dividit en tres tipus: “O ignora les decisions plenàries i no les executa, o les adapta al seu gust o, en tercer terme, dilata la seva execució fins a desmerèixer el sentit de la inicativa”

En aquest sentit, des d’ERC-MES s’ha fet referència a la no execució d’un procés participatiu per desenvolupar un nou Model de Seguretat a la Ciutat o la proposta per desenvolupar un nou Consell de la Cultura i les Arts més obert a la ciutat. Dues propostes aprovades al gener i que haurien d’haver tingut ja resultats visibles al mes d’abril i encara no se’n sap res.

En la mateixa línia d’iniciatives amb gran projecció per la ciutadania no desenvolupades es troba la proposta de la Fàbrica de Creació Cultural presentada al febrer, o la iniciativa de Patis Oberts per dinamitzar els barris, aprovades al febrer. El mateix mes que es va aprovar retirar els símbols monàrquics de la ciutat i que, més enllà de la polèmica al voltant del bust del Rei, no s’ha desenvolupat.

Des d’esquerra s’ha recordat l’episodi viscut en la darrera Comissió de Cultura, on el tinent d’alcalde, Amadeu Aguado, va provocar una forta discussió en anunciar que no es pensava complir l’acord per obrir les biblioteques de la ciutat als estudiants en època d’exàmens. Un debat que va concloure en acord però va mostrar el poc valor que tenen pel govern terrassenc les propostes aprovades al Ple.

“L’orígen d’això són 37 anys on els socialistes han governat amb majoria absoluta i sense fer cas a ningú” ha afirmat Carles Caballero, advertint que aquesta actitud de la sociovergència pot convertir el Ple en un teatre i augmentar la desconfiança de la ciutadania en la política.

Des d’ERC-MES s’ha exigit al govern que esmeni aquesta actitud i es desenvolupin totes les iniciatives aprovades al Ple municipal o el govern perdrà la legitimitat per governar la ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *