SEGREGACIÓ I QUALITAT DEMOCRÀTICA

Analitzar la Segregació escolar i millorar la qualitat democràtica a l’Ajuntament de Terrassa: Dos dels objectius principals d’ERC-MES pel darrer ple del curs polític.

20151105 Isaac Ple Novembre

ERC-MES proposa analitzar el procés d’elecció de centre per part de les famílies perquè puguin ser emprats per millorar la planificació educativa

El grup municipal d’ERC-MES encara el ple de Juliol amb la voluntat de començar a treballar un dels temes més sensibles a la ciutat: la segregació escolar. Aquest cap de setmana un Informe del Síndic de greuges situava Terrassa com el municipi amb més segregació escolar a primària. El problema, però, no és nou i des del grup municipal d’Esquerra es proposa abordar-lo des d’una perspectiva de consens i amb la màxima informació possible.

En aquest sentit, ERC-MES proposa fer un estudi per analitzar un dels factors més determinants en la definició del mapa escolar a la ciutat: quins criteris orienten a les famílies en el moment de decidir l’escola per als seus fills i filles. Les percepcions de les famílies, prioritats i circumstàncies vitals que condicionen la seva elecció són prou determinants per haver-les de tenir en compte en la planificació educativa futura.

Una proposta propositiva enfocada en la mateixa línia d’altres acords que presentarem en aquest ple com l’acord finalment assolit amb l’equip de govern respecte a la modificació dels protocols de Festa Major o la proposta de Resolució acordada entre tota l’oposició d’esquerres i el PSC per la gestió directa de l’Aigua.

Qualitat Democràtica

Respecte al debat mantingut les darreres setmanes entre ERC-MES i l’equip de govern sobre el compliment i aplicació de les propostes aprovades al Ple, el grup municipal ha optat també per una línia d’acció en positiu presentant un acord de junta que espera que sigui aprovat. Per evitar possibles tensions futures, ERC-MES proposa que el govern assumeixi l’obligació de presentar sempre un programa d’execució de qualsevol iniciativa aprovada pel plenari, esvaint així qualsevol dubte sobre la seva aplicació futura.

Una iniciativa per la millora de la qualitat democràtica a l’Ajuntament que també obliga a encarar un dels deures pendents del consistori: El debat sobre el reglament orgànic municipal.

En una altra línia d’acció ERC-MES ha completat les seves iniciatives en aquest ple amb dues declaracions d’intencions per tal de donar suport als imputats pel 9N i per afavorir el correcte desplegament de l’Agència Tributària de Catalunya.

prePLEjuliol_propostes

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *