Inici del curs polític a Terrassa – Ple extraordinari PECT

El curs polític comença a Terrassa amb un Ple extraordinari per resoldre al darrer moment les opcions a ajudes europees per un projecte clau de ciutat.


20160902 Pep Forn ple extraordinari PECT

Pep Forn: “Defensarem aquest projecte on calgui, tot i que no és el projecte que nosaltres haguéssim presentat”

Aquest divendres 2 de setembre s’ha iniciat l’activitat política a l’Ajuntament amb una convocatòria extraordinària de Ple per resoldre a l’últim segon les opcions a finançament europeu per millorar l’especialització i la competitivitat territorial. Un projecte on es vol apostar per convertir Terrassa en un referent en la innovació i l’emprenedoria sociosanitària i al qual, des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres s’ha volgut donar suport per les opcions de futur que obre per la nostra ciutat.

L’aprovació del Pla d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) pot comportar un finançament de 4,6 milions d’euros per a set projectes que haurien de portar la nostra ciutat a esdevenir un pol d’atracció en aquesta matèria alhora que se cerca solucions globals per a la vida saludable i l’envelliment actiu dels nostres ciutadans.

L’interessant perspectiva que ofereixen iniciatives com el Centre d’Alt Rendiment en Emprenedoria Fotònica promogut per l’UPC, però, no ens pot fer obviar la sensació de trobar-nos davant un projecte on l’executiu local ha hagut de córrer en el darrer moment per no perdre una oportunitat d’or.

Com ha destacat el regidor d’ERC-MES, Josep Forn, en la seva intervenció al plenari, també es troba a faltar en el plantejament del projecte un major coneixement per part de l’executiu local d’aquest entorn d’innovació i emprenedoria sociosanitària que es pensa desenvolupar: “On són els joves emprenedors, les start-ups, la petita o mitjana empresa a incentivar?”. En altres paraules, el projecte deixa a l’aire certs dubtes sobre les sinergies futures que es poden generar entre els mateixos projectes protagonistes i el mateix entorn.

La generació de llocs de treball especialitzats i la continuïtat de les iniciatives més enllà dels quatre anys de desenvolupament del PECT previstos, també són factors a controlar des de la nostra tasca d’oposició.
Des del grup municipal d’ERC-MES només ens queda esperar ara una resposta positiva d’Europa al projecte aprovat i que el govern municipal estigui a l’altura en la seva tasca de coordinació per fer d’aquest un projecte d’èxit. Que un Ple fet a corre-cuita no ens faci menystenir ni deixar d’estar atents a una iniciativa clau per Terrassa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *