Propostes efectives, declaracions efectistes

El grup municipal d’ERC-MES aposta per explotar els resultats pràctics del Ple de Setembre i no perdre’s en xocs polítics poc efectius.

No era difícil d’imaginar que l’aigua tornaria a ser el tema estrella als mitjans de comunicació a l’hora de resumir el Ple de setembre a l’Ajuntament de Terrassa. Un pur tràmit, l’acord definitiu per començar l’expedient de reversió del Servei d’aigua per part de Mina i l’aprovació de la pròrroga forçosa per garantir-ne la continuïtat mentre no se soluciona la gestió futura, ha tornat a donar espai per marcar posicions dins el Ple. El posicionament d’importants actors i grups d’interès de la ciutat a favor de Mina en la prèvia al plenari ja feien preveure que això succeiria. Clar que, les declaracions de l’alcalde Jordi Ballart qualificant indirectament l’exalcalde Royes com a “baró local” que defensa interessos privats segurament han sorprès a més d’un.

El fet és que, superat el Ple, hem guanyat novament diversos titulars cridaners a reproduir i correm el perill que les decisions importants per la ciutat quedin emmudides i no arribin als terrassencs i terrassenques. L’aigua supera un nou tràmit i, com va dir el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero: “El que defensem més enllà del model de gestió futura, és la sobirania d’aquest ple i això és inqüestionable”. En definitiva, la importància rau en què 4 grups municipals, entre ells el nostre, han assumit la responsabilitat com a representants de la ciutadania d’estudiar, treballar i compartir amb la ciutadania un procés complex per assegurar una gestió futura eficient, directa i municipal del servei de l’aigua.

Una entesa que ara, malgrat els problemes existents amb el servei municipal d’autobusos, també s’haurà d’intentar assolir en les decisions sobre la futura gestió d’aquest servei. La inevitable entesa amb el govern per aprovar una pròrroga d’un any, en aquest per motius supramunicipals, no pot amagar que l’executiu local ha llençat missatges contradictoris sobre pel model de gestió pel qual es vol apostar. Motiu pel qual, des d’ERC-MES es va advertir al govern que ara toca treballar dins la comissió tècnica per definir quin model de futur convé a la ciutat i fer-ho en els pròxims 12 mesos que ens acabem de donar de marge.

Temes de ciutat que ens veiem obligats a anar allargant, mentre altres projectes de futur a la ciutat no neixen i es desenvolupen com seria desitjable.

Per sort, aquest setembre, des d’ERC-MES hem aconseguit introduir i aprovar una nova línia d’acció per anar construint la nostra visió de ciutat. La proposta d’Accés i ús comunitari al coneixement ha estat aprovada per àmplia majoria i permetrà desenvolupar projectes i construir un espai de promoció i innovació de la cultura del bé comú.

En una ciutat on la universitat forma a futurs cracs de la tecnologia, on les entitats i el món associatiu sempre s’han mostrat actius davant la societat, obrir noves línies de subvencions per a projectes de maquinari lliure, infraestructures comunitàries d’accés a Internet o iniciatives de socialització de llibres és gairebé una obligació municipal. Invertir en aquelles idees i projectes que puguin obrir el coneixement a tota la ciutat, començant pels llocs més difícils, és invertir en futur i èxit per tota la comunitat.

A l’espera de definir en els propers pressupostos la partida d’aquest acord només ens queda, com dèiem a l’inici, treballar.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *