ERC-MES MARCA POSICIÓ PER NEGOCIAR ORDENANCES I PRESSUPOSTOS

Isaac Albert: “Hem de saber que els diners que invertim estan destinats a polítiques que funcionen”

Isaac Albert: “Hem de saber que els diners que invertim estan destinats a polítiques que funcionen”

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa ha volgut definir avui la seva posició davant la negociació de les Ordenances Fiscals i els Pressupostos per al 2017. I ho ha fet lamentant un cop més que el govern no hagi estat capaç en el segon any de legislatura d’organitzar-se per realitzar un debat conjunt al Ple sobre les taxes a aplicar l’any vinent i les polítiques en què es destinaran. Segons el portaveu municipal del grup municipal, Isaac Albert “No podem decidir el que ingressarem, si no sabem en què ho volem gastar. El debat ha de ser conjunt”. Un any més, però, el debat d’ordenances es realitzarà a finals d’Octubre i el de pressupostos al Desembre.

En la mateixa línia d’una millor definició política dels comptes municipals, Isaac Albert ha reclamat a l’equip de govern que presenti el pressupost classificant les partides per programes i els impactes d’aquests. Una fórmula per poder analitzar on es destinen els diners i el resultat real d’aquests programes sobre la ciutadania.

I és que, segons ERC-MES, els comptes de l’Ajuntament mostren una clara manca d’idees i projecte polític de l’Ajuntament. “Hem de treure el debat dels diners i centrar-lo en les polítiques”, ha afirmat el portaveu d’ERC-MES, “Actualment ens presenten el projecte els tècnics, les decisions les lideren els tècnics i no el govern. La manca de decisions polítiques és evident”.

En aquest sentit, Isaac Albert, ha posat com a exemple d’indefinició política l’anunci de la pujada de la taxa de residus en un 1% “o potser més, segons el govern”, quan des del Consell Comarcal es reclama als ajuntaments una adequació de les taxes al seu preu real. Segons Albert “El Consell reclama millorar la recollida selectiva, una tasca pedagògica a la ciutadania per saber el sobrecost de tirar una ampolla de vidre al contenidor que no toca i valorar en què es destinen els diners que costa recollir i tractar els residus”. En definitiva, decisions polítiques que ha d’assumir el govern i que esquiva quan el mateix PSC en l’àmbit comarcal els ho reclama.

Com a especificat el regidor, Carles Caballero, a la roda de premsa: “No pot ser que el govern pretengui que sigui l’oposició qui prengui les decisions”. Així, des d’ERC-MES, s’obren al debat dels comptes municipals amb un equip de govern en minoria, però advertint que la responsabilitat de presentar un projecte amb possibilitats de tirar endavant és el govern sociovergent.

Una responsabilitat que, pel portaveu Isaac Albert, s’ha de demostrar amb fets. “L’any passat el govern es va comprometre amb ERC-MES a destinar 700.000 euros al Pla d’Inclusió Social de Terrassa. Ple rere Ple els hi hem presentat propostes per dur polítiques per millorar la inclusió i les polítiques socials a la ciutat”. Els resultats, però, són poc visibles.

És per aquest motiu que enguany, el grup municipal d’ERC-MES, posa com a requisit previ al govern uns comptes argumentats, on es justifiqui que tots els programes a finançar han tingut i tindran efectes positius per la ciutat i els seus habitants.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *