Ordenances Fiscals 2017: Més progressives, més equitatives i més justes

Isaac Albert: “No es tracta de superar un tràmit administratiu, sinó de construir ciutat”

Isaac Albert: “No es tracta de superar un tràmit administratiu, sinó de construir ciutat”

Els portaveus dels grups municipals d’ERC-MES, TeC i la CUP han comparegut conjuntament en roda de premsa per explicar com s’ha aconseguit modificar les Ordenances Fiscals per a l’any vinent després d’obligar la setmana passada al govern a retirar-les i revisar el dictamen per la seva aprovació.

Com ha explicat el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert: “Nosaltres tenim la responsabilitat i obligació de construir alternativa. A la proposta del govern li mancava visió política.” Per l’oposició d’esquerres a l’Ajuntament, els pressupostos estaven ben treballats tècnicament però des de l’executiu s’havia optat un cop més per una proposta continuista, sense objectius clars. Per això s’ha decidit a pressionar el govern en aquest darrer tram i presentar-li un seguit de mesures per intentar corregir i dotar de cert rumb unes Ordenances que “No són les nostres, però que inclouran punts importants que ens porten a abstenir-nos en el Ple d’Ordenances del pròxim divendres”.

En aquest sentit, Isaac Albert, ha desgranat les incorporacions aportades per aconseguir unes ordenances “Més progressives, més equitatives i més justes”. En primer terme, més progressives perquè ja incorporen de base la proposta realitzada per ERC-MES l’any passat per canviar l’índex de referència de les bonificacions per raó de renda i ajustar, en aquest darrer tram de la negociació, les taules de bonificacions. Punts que permetran que l’any vinent aquestes bonificacions siguin abastin una part molt més gran dels terrassencs i terrassenques.

També s’ha aconseguit variar el dictamen i fer-lo més equitatiu per adaptar les Ordenances Fiscals al màxim de realitats socials, amb increments focalitzats en només determinats trams de renda o la protecció i potenciació d’aquelles polítiques que creiem més interessants. Així, enguany gràcies a aquest acord, no augmentaran les taxes vinculades a serveis públics bàsics com el servei d’ajut a domicili, teleassistència, horts municipals…

Finalment, s’ha pensat a fer una aportació de justícia i amb una visió de futur per a la ciutadania i les seves necessitats. Una visió que ha portat a ajustar la proposta presentada pel govern per variar les categories de l’Impost d’Activitats Econòmiques per assegurar-ne una major recaptació però controlant la seva afectació directa sobre els negocis.

Una filosofia similar a la seguida en la petició de només tocar l’Impost de Béns i Immobles en el seu tram més alt. Una mesura necessària per a una ciutadania que l’any vinent es veurà afectada de forma general per la Revisió cadastral a tot el municipi.

Mesures, totes elles, incorporades finalment a les Ordenances del 2017 i que portaran a ERC-MES, TeC i CUP a l’abstenció. Un vot que facilitarà superar un primer tràmit però que, com ha avisat Isaac Albert “Avui no acaba res. Avui comença tot”.  I és que ara l’oposició resta a l’expectativa que el govern sociovergent presenti el seu projecte de pressupostos per a l’any vinent.

PDF PROPOSTES INCORPORADES OOFF 2017

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *