Ple Octubre: Acords per una ciutat compromesa

Projecte de la Residència i Centre de dia pendent de construcció a Sant Pere Nord

Projecte de la Residència i Centre de dia pendent de construcció a Sant Pere Nord

La intensa activitat política aquest mes d’Octubre a l’Ajuntament per revisar i negociar (amb èxit) el projecte d’Ordenances Fiscals per a l’any vinent, no ens ha desviat de l’activitat regular per presentar propostes d’acció al plenari de l’Ajuntament. En aquest cas, amb iniciatives molt distants en els seus objectius finals, però que comparteixen una forta càrrega simbòlica a l’hora de definir des del consistori com veiem i volem que sigui la nostra ciutat.

En primer terme, reclamant la construcció de la Residència i Centre de dia de Sant Pere Nord, acordada amb la Generalitat des de l’any 2006 i posposada una vegada i una altra per manca de finançament. Un projecte necessari no només per la ciutat (amb una mancança evident de places de residència pública) sinó també pel territori. Acord en el qual tots els grups hem mostrat interès gràcies a l’alta mobilització dels veïns de la zona i on s’ha treballat per assolir un text conjunt que sigui escoltat i dut a la pràctica.

Des d’ERC-MES estem satisfets de la bona acollida que ha tingut l’Acord per recuperar la memòria històrica de la Guerra Civil a la ciutat senyalitzant i donant a conèixer els espais marcats pel conflicte a Terrassa.

Quan a la posició de la ciutat respecte a temes d’àmbit general, hem volgut que des de l’Ajuntament es llenci un missatge clar de suport de la ciutat per avançar l’edat de vot als 16 anys. Una iniciativa per dotar de poder demostrar l’ampli consens dins la nostra ciutat per no considerar el jovent com a subjectes passius i reconèixer el seu dret i capacitat per decidir i prendre partit en la vida pública. Un posicionament ja recollit en el nou Reglament de Participació Ciutadana de Terrassa i que ara es fa necessari reivindicar portes enfora, pocs dies després que el Congrés dels diputats es negués a aprovar una proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana que hagués fet possible avançar l’edat per poder votar.

En línia de les decisions preses en el darrer debat de política general al Parlament de Catalunya, hem presentat un Acord per expressar el suport de la ciutat al Referèndum i al procés constituent. De fet, l’Acord permetrà de ser aprovat portar el debat sobre el procés constituent a la nostra ciutat, promovent la participació de la societat civil i facilitar els recursos i espais propis necessaris per al correcte desenvolupament del debat ciutadà.

Finalment, des d’ERC-MES ens hem sumat a la iniciativa de la CUP per presentar conjuntament una proposta obvia però molt pertinent. I és que en la setmana que es debatran les Ordenances Fiscals cal recordar que l’Impost de Béns i Immobles a la ciutat té establert un recàrrec del 50 per cent per als immobles urbans d’ús residencial desocupats. Recàrrec que no es pot aplicar perquè l’estat espanyol no defineix reglamentàriament quines són les condicions per les quals es considera un immoble desocupat de forma permanent. No està de més exigir-li al govern espanyol des del món local que ho hauria de fer.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *