LA NOSTRA HISTÒRIA, A L’ABAST DE TOTHOM

20161008-ruta-guerra-civil-jerc

El passat dissabte 8 d’octubre, la secció local de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) vam organitzar un petit itinerari sobre la Guerra Civil i la Revolució social de 1936 a Terrassa.  Enguany es compleixen 80 anys de l’esclat d’aquest conflicte que va arrasar el país, per aquest motiu les JERC vam considerar molt convenient organitzar una ruta per intentar apropar una mica a la ciutadania a com es va viure aquest conflicte a la nostra ciutat. Durant el recorregut vam visitar diferents espais de la ciutat que van tenir una rellevància destacada durant el conflicte bèl·lic, com el Vapor Ventalló, el Teatre Principal, el Gran Casino, la Casa Alegre, el Sant Esperit, la Casa del Poble, l’Ajuntament i el Mercat de la Independència.

Especial èmfasi vam posar a la parada de la Casa del Poble del carrer Cremat, local històric del republicanisme terrassenc, expropiat per la Falange el 1939 i avui en dia propietat de l’Estat espanyol postfranquista.

L’acte, gratuït i obert al públic, va servir per apropar-nos una mica a com es va viure la Guerra Civil a Terrassa, un conflicte molt llunyà dels temps actuals però a la vegada molt proper.

Per tal de donar a conèixer encara més aquests fets, des d’Esquerra Republicana també hem proposat a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament una identificació i senyalització dels espais més emblemàtics del conflicte a Terrassa.  D’aquesta manera, terrassencs i visitants podran conèixer un dels períodes més importants de la nostra història recent.

PDF Proposta d’Acord de la Junta de Portaveus per la Difusió de la memòria històrica de la Guerra Civil a Terrassa

 

Bernat Pizà

Català, terrassenc, historiador, casteller, monitor. Compromès amb el país des de les JERC i Esquerra.

Latest posts by Bernat Pizà (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *