PLE EXTRAORDINARI ORDENANCES FISCALS

20161103-foto-ooff

Isaac Albert: “No es tracta de dir als terrassencs el que hauran de pagar, sinó d’assegurar-nos que el que paguen és just

El text de les Ordenances Fiscals de Terrassa per al 2017 han superat la seva aprovació inicial en Ple extraordinari sense estridències, fruit d’una negociació intensa fins al darrer moment i on ERC-MES, junt amb la resta d’oposició d’esquerres, ha aconseguit introduir totes les seves demandes de modificació.

Una sessió plenària plàcida fruit, d’altra banda, d’un fet històric: Per primer cop el govern municipal ha hagut de retirar el projecte d’ordenances per negociar-ne els detalls i també, per primera vegada, l’ha presentat en Ple sense esmenes de cap grup.

Com va explicar un cop més en plenari el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, es partia d’un plantejament inicial amb un bon treball tècnic però amb les mancances recurrents de l’equip de govern: continuisme, una pujada lineal no justificada i sense relat polític. Un projecte que el govern va intentar tirar endavant sense mullar-se massa fins que, a una setmana del Ple, el posicionament comú d’ERC-MES, TeC i la CUP va obligar-lo a obrir-se a una negociació en profunditat. El resultat, com resumia el portaveu d’ERC-MES, s’allunyava de l’intent de cobrir el tràmit per pensar en construir ciutat entre tots: “No es tracta de dir als terrassencs el que hauran de pagar, sinó d’assegurar-nos que el que paguen és just: just per quí són, just pel que tenen, just pels serveis que reben i sobretot just per com s’inverteixen i es redistribueixen aquests diners”.

En aquest sentit, totes les propostes incorporades per l’oposició d’esquerres van estar plenament justificades, mentre el debat més superficial es portava des de l’oposició de dretes de Ciudadanos i el Partit Popular.

Tot i que aquests dos partits no varen presentar cap tipus d’esmena al text varen expressar la seva oposició a cap pujada d’impostos o taxes. Un discurs populista que des d’ERC-MES, Isaac Albert, va advertir al govern que es podria haver evitat en bona mesura si s’hagués respost a la demanda històrica de debatre en la mateixa sessió Ordenances i pressupostos, justificant els ingressos que es volen obtenir amb les polítiques a les quals es volen aplicar.

No obstant això, fins i tot Ciudadanos i PP van acceptar que el treball realitzat a instàncies d’ERC-MES en els canvis en les taules de bonificacions per raó de renda per fer-les més progressives i abastar més població eren un avenç important.

Document propostes integrades a OOFF 2017

Noticies relacionades – Ordenances Fiscals 2017: Més progressives, més equitatives, més justes

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *