CONTRA LA JUDICIALITZACIÓ DE LA POLÍTICA

20161103-bandera-estelada-finestra-despatx-erc-mes

El grup municipal d’ERC-MES reclama a l’equip de govern la retirada de la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament com a senyal de protesta contra la judicialització de la política a Catalunya.

La detenció aquest matí de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, suposa un nou cas de persecució judicial del càrrecs electes a Catalunya per motius polítics. Com ha dit el nostre portaveu, Isaac Albert:  “Que a ple S/XXI s’imputi PENALMENT a càrrecs electes per penjar una bandera és un escàndol democràtic i una vulneració greu del dret a la llibertat d’expressió”

Des de Terrassa, no volem entrar en polèmiques sobre l’actuació dels Mossos en la detenció. El Govern de l’Estat, mitjançant la fiscalia, persegueix els nostres representants polítics. I el seu objectiu final és crear fissures en el bloc independentista. Ens hi neguem. Per això, cridem a la unitat de totes les forces i entitats independentistes i, en definitiva, a tota la ciutadania per mostrar un rebuig unànime a la repressió judicial i en defensa de la democràcia i la llibertat.

Una llibertat que l’equip de govern del nostre Ajuntament també hauria de poder i voler defensar amb un gest simbòlic però important: la retirada de la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament. Consistoris veïns com el de Sabadell ja ho han fet. Un govern que se sustenta gràcies al suport de Convergència i Unió hauria d’entendre aquest gest com una mostra clara i concisa de la llibertat d’expressió a la nostra ciutat.

El grup municipal d’ERC-MES ha penjat l’estelada a la finestra del nostre despatx a l’Ajuntament en aquest mateix sentit i esperem que el govern municipal de Terrassa respongui amb un gest d’iguals característiques.

CONVOCATÒRIA CONCENTRACIÓ:

Divendres 4 de Novembre – 18:30h Raval de Montserrat (davant l’Ajuntament de Terrassa)

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *