PRESSUPOSTOS, PRIMER PAS

La primera demanda per negociar els pressupostos: ERC-MES reclama als regidors del govern que expliquin el seu pressupost.

Isaac Albert: “És indispensable que els regidors demostrin que saben com funciona el pressupost que gestionen. Tenim els nostres dubtes”

Isaac Albert: “Volem que els regidors ens expliquin quines polítiques han realitzat, si aquestes han funcionat i si les volen seguir fent i per què. I volem que ens expliquin que volen fer de nou i que volen fer amb els recursos extres que demanen. Això és parlar del pressupost”

 

El portaveu del grup municipal d’ERC-MES ha plantejat una demanda clara i directa a l’equip de govern: Cada àrea ha de demostrar que el projecte de pressupost de l’any vinent que se li adjudica té una justificació i una planificació per objectius al darrere.

La demanda es va expressar a la darrera Comissió Informativa de l’Àrea de govern, davant la possibilitat de trobar-nos altre vegada davant la discussió d’un dictamen tècnic on les xifres consignades a cada Àrea no venen recolzades d’una explicació o argumentació política.

Isaac Albert ha estat clar: “Si volen que participem en l’aprovació d’aquests comptes, els tinents d’alcalde, així com els regidors responsables d’àrea, han de poder explicar-nos que han fet fins ara, si ha funcionat, si ho volen seguir fent i per què” Unes explicacions, d’altra banda, que el portaveu d’ERC-MES afirma obligaran a l’equip de govern a involucrar-se en uns pressupostos dels quals, assegura, hi ha dubtes raonables que coneguin realment.

Fins ara, tota la negociació de pressupostos ha estat portada des del govern pel tinent d’alcalde, Alfredo Vega i, aquest, segons ERC-MES no pot donar explicacions concretes sobre partides concretes ni la justificació dels increments que es puguin plantejar en una o altra Àrea.

A l’espera de conèixer el projecte de pressupostos que està previst presenti l’executiu municipal el proper dia 2 de desembre, des de l’oposició es creu tenir indicis suficients com per preveure novament uns pressupostos “pròrroga” on es continuï amb la mateixa línia d’anys anteriors, amb increments aleatoris de partides i sense un projecte polític consolidat per a la ciutat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *