SINDICATURA, NECESSITAT DE CONSENS

Posicionament ERC-MES a junta de portaveus sobre elecció Sindicatura

eleccio-sindic-greuges-votacio-sense-marc

En relació al procés d’elecció del nou Síndic o Síndica de Greuges municipal, des del grup municipal d’ERC-MES es vol deixar clar el nostre suport al nou reglament, el nou model de síndic i la nova manera d’escollir-lo.

Creiem un encert que una figura que ha d’estar al servei dels ciutadans sigui proposada per la mateixa ciutadania. No obstant això, creiem que és força evident, si més no per nosaltres, que el procés està deslegitimat a ulls dels partits, dels candidats i de la ciutadania.  I, des d’ERC-MES, ens sentim responsables del fracàs del procés per haver permès, junt amb la resta de grups polítics, el desenvolupament del mateix sense la pulcritud i garanties que el mateix requeria.

La figura del síndic sempre ha estat escollida per consens de tots els partits. El que canvia en aquest model és que qui proposa el candidat és la ciutadania, però creiem que és indispensable, pel que representa la figura del síndic, que sigui elevada a ple i aprovada en consens.

En aquests moments el consens no hi és.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *