INCLUSIÓ SOCIAL A TERRASSA: JORNADA OBERTA

ERC-MES organitza el dissabte 14 de gener una jornada oberta a entitats i ciutadania per enriquir el debat sobre el futur de les polítiques d’inclusió Social a la ciutat.

 

Isaac Albert: “Cal passar de polítiques reactives a polítiques proactives de transformació social. La jornada cerca idees per fer-ho possible”

Isaac Albert: “Cal passar de polítiques reactives a polítiques proactives de transformació social. La jornada cerca idees per fer-ho possible”

 

En ple procés d’actualització del Pla Local d’Inclusió Social a Terrassa (PLIS), el grup municipal d’ERC-MES organitza una jornada el dissabte vinent a la Masia Freixa per conèixer de primera mà l’evolució de les polítiques d’inclusió social a Catalunya i algunes experiències d’èxit que puguin enriquir la nostra perspectiva de cara al futur.

El portaveu del grup municipal, Isaac Albert, ha explicat avui en roda de premsa l’objectiu de la jornada “Els plans locals d’Inclusió social una dècada després”, organitzada pensant en enriquir el debat a la ciutat i dotar d’eines a ciutadania i entitats davant el procés participatiu per l’actualització del Pla d’Inclusió local de Terrassa .

En aquesta línia, s’ha recordat l’esforç fet per les entitats per aportar contingut al Pla local aprovat l’any 2011 i com l’actualització del mateix demana des de la política local oferir nous espais de reflexió.

El programa de la jornada inclourà així, entre altres, ponències sobre el model Housing Frist per abordar el problema de les persones sense llar (amb Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials), projectes singulars d’empoderament de les persones sense feina com el programa “Vives emplea” de Sant Boi o una visió global sobre l’evolució de la innovació social a Catalunya a càrrec de Jordi Gusi consultor expert en el tercer sector i gerent de la Federació d’Entitats Catalanes d’acció social. (veure programa complert).

Isaac Albert ha volgut destacar que es confia en la tasca que s’està desenvolupant des de l’Ajuntament ara mateix per actualitzar el Pla Local, fruit d’una proposta d’ERC-MES ara fa un any. “No es tracta de confrontar plantejaments, es tracta d’aportar. Cal passar de polítiques reactives, de la gestió del dia a dia, a polítiques pro-actives de transformació social. La jornada cerca idees per, entre tots, fer-ho possible”.

Tancarà la jornada l’eurodiputat, Josep Maria Terricabras, per oferir la seva perspectiva sobre l’evolució actual de les polítiques públiques en l’àmbit europeu en relació a la inclusió activa de proximitat davant els embats dels corrents neoliberals.

MÉS A – JORNADA ELS PLANS D’INCLUSIÓ SOCIAL UNA DÈCADA DESPRÉS

inclusiolrqf_cartella4

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *