Adéu a Joan Ullés

joan-ulles-fotograma

Esquerra Republicana de Terrassa lamenta avui la mort de Joan Ullés i Bascompte als 96 anys. Militant més longeu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Ullés va néixer l’any 1920, fill d’una família republicana. Va ser membre de la Fraternitat Republicana – Casa del poble i amb 14 anys va començar a interessar-se per les idees sindicalistes, afiliant-se a la CNT. L’any 1938, amb només 17 anys va marxar al front formant part de coneguda Lleva del Biberó. Al cap d’un any, el 13 de gener de 1939 va travessar la frontera.

Quan es va acabar la Segona Guerra Mundial i després d’haver passat per diversos camps de concentració francesos, es va establir a França, però l’any 1951 va marxar a l’Argentina, on visqué 31 anys. L’any 1982 va tornar a Terrassa i dos anys després es va afiliar a ERC, sumant-se a la tasca de consolidar la secció local.

Avui lamentem la pèrdua d’un lluitador per l’alliberament nacional i social i traslladem des d’Esquerra Republicana de Terrassa el nostre condol i suport a la seva família i amistats.

Que el seu record resti en la memòria del nostre poble.

(Fotografia del bloc El brou de la Ciutadella per l’entrevista realitzada a Joan Ullés l’any 2014 – llegir aquíhttp://revistamirall.com/)

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

One thought on “Adéu a Joan Ullés

  1. Cèlia Ros Gasset

    Ve ser oficial de l,exèrcit republicà. A persones com ell els hi deurem sempre el seu sacrifici que mai varen veure degudament reconegut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *