PRESSUPOSTOS VIUS, GOVERN FEBLE

El grup municipal d’ERC-MES s’absté en la votació del pressupost 2017 reclamant al govern el desenvolupament de les idees aportades als comptes municipals.

 

Isaac Albert: “Veig un govern dèbil, sense projecte. Sembla que l’oposició estiguem més preocupats perquè Terrassa tingui pressupostos que no vostès”

Isaac Albert: “Veig un govern dèbil, sense projecte. Sembla que l’oposició estiguem més preocupats perquè Terrassa tingui pressupostos que no vostès”

El portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha aprofitat la seva intervenció al Ple extraordinari per debatre el pressupost 2017 per advertir al govern davant qualsevol discurs triomfalista per l’aprovació dels comptes municipals. L’abstenció de tres grups de l’oposició, entre ells ERC-MES, permetrà que Terrassa enguany tingui pressupostos però evidencia en el fons com s’han desenvolupat aquests comptes municipals.

En aquest sentit, Isaac Albert, ha destacat que tant amb la negociació de les Ordenances com dels pressupostos s’han trobat amb un plantejament continuista i estrictament comptable, sense un projecte polític ni una estratègia de futur per la ciutat. “Nosaltres no hem volgut regatejar partides, tot i plantejar projectes i dotacions”, ha explicat el portaveu d’ERC-MES, “Hem volgut parlar d’estratègia de futur i política. Han incorporat les nostres idees. Molt bé. Ara com les desenvoluparan?”

I és que des d’ERC-MES s’ha volgut deixar clar una vegada més que els pressupostos són un “ens viu” i què el grup municipal no restarà passiu a l’hora de veure com s’executa o es modifiquen partides durant l’any. Un punt que, segons Isaac Albert “Ens mostra un govern dèbil, sense projecte, disposat a incorporar idees de tothom però que ara s’haurà de plantejar com desenvolupar-les”.

Amb una mirada cap al futur, Isaac Albert ha volgut agrair que s’hagin incorporat partides per desenvolupar les propostes d’ERC-MES per subvencionar l’adequació de locals d’entitats o els nous aparcaments més segurs per les bicicletes a la ciutat, però ha reclamat al govern treball constant i decisió en els temes estratègics proposats. L’ampliació de la partida pel canvi de gestió del servei de l’aigua i la seva comunicació a la ciutadania o els projectes d’inclusió proposats per ERC-MES per tirar endavant Plans de desenvolupament comunitari són temes als quals el grup municipal vol donar prioritat. En l’àmbit social, concretament, Isaac Albert ha anat un pas més enllà per afirmar que “La majoria de les polítiques d’aquest pressupost són reactives, per solucionar problemes i necessitats del dia a dia. Poques intenten transformar la realitat de la ciutat i de les persones que hi viuen”.

Per acabar, Isaac Albert, ha destacat que les partides recollides pel moment en aquestes línies estratègiques estan lluny de les proposades per ERC-MES, obren camí per nous plantejaments que ara dependran del treball del govern municipal: “Confiança tota, però xecs en blanc no. No ho oblidin, vostès governen en minoria. Necessitem concrecions”.

PRESSUPOSTOS, LES PRIORITATS – Propostes ERC-MES negociació Pressupostos 2017

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *