Esport, futur, participació

El ple de febrer a l’Ajuntament de Terrassa permet aprovar el compromís del consistori per fer un Pla Estratègic d’esports per Terrassa. Un projecte de futur molt lligat a la participació, un concepte recurrent durant un plenari marcat també pel procés constituent.

Pep Forn: "Defensem un pla estratègic de l'esport amb la participació de tothom"

Pep Forn: “Defensem un pla estratègic de l’esport amb la participació de tothom”

Unanimitat. Una paraula que pot sonar estranya en un ple municipal molt tens en alguns moments però que, no obstant això, va aconseguir l’acord de tots al constatar la necessitat d’aprovar la proposta d’ERC-MES: la vida esportiva de la ciutat de Terrassa és envejable, però no hi ha un projecte estratègic de ciutat per explotar tot el potencial de l’esport a la ciutat.

El regidor, Pep Forn, va exposar amb claredat l’objectiu d’una proposta pensada i nascuda per superar la gestió del dia a dia que s’està duent a terme actualment a la ciutat en aquest àmbit i fer un treball d’anàlisi i actuació profund de cara al futur. Si el govern va voler centrar el debat en la manca d’equipaments esportius actualment a la ciutat, des d’ERC-MES, Forn va reclamar justament “aprofitar el pla per una visió estratègica que vagi més enllà dels equipaments públics per analitzar com aprofitar equipaments privats, patis d’escoles, espais oberts com l’anella verda, etc.”

La proposta també va obtenir consens de la majoria de grups a l’hora de reclamar construir aquesta visió estratègica pensant en l’esport també com a eina d’inclusió social, que ens permeti detectar aquells ciutadans qui per manca de recursos no poden accedir a la seva pràctica, desenvolupar polítiques actives per incrementar la seva pràctica, així com preocupar-se per incentivar aspectes com l’esport femení “No pot ser que només un 30 per cent de les usuàries de les instal·lacions esportives municipals siguin dones”, va tornar a remarcar Pep Forn.

Per fer-ho possible, ERC-MES ha proposat un pla pensat i participat per tothom, pel qual s’espera la reactivació del Consell Municipal de l’esport, la creació d’un grup d’experts i el crit a les entitats per dur el projecte endavant.

També el debat sobre la participació va assaltar el Ple una altra vegada per obrir debat sobre el dret a decidir i la legitimitat de celebrar un Referèndum a Catalunya. Aquest cop va ser gràcies a la intervenció d’una moció proposada per Terrassa per la Independència-ANC, amb voluntat de sumar i que va aconseguir, si més no, el suport del ple al Pacte Nacional pel Referèndum. Això si, com va explicitar el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert: “Hi ha una aclaparadora majoria que vol votar, la majoria d’aquests voldria que fos acordat amb l’estat. El problema és que no és possible”.

La participació ciutadana també va permetre aprovar per unanimitat la proposta d’una iniciativa ciutadana apassionant com la del Consell de l’Àliga per aprovar un Acord per incloure aquesta figura del bestiari popular català a les festes terrassenques.

L’aprovació del Pla local de joventut, amb una participació activa i intensa de les JERC en un procés obert amb la intervenció de més de mil joves de la ciutat també va tirar endavant. En aquest cas, amb un sí exigent des d’ERC-MES reclamant que es revisi les tasques desenvolupades durant la diagnosi i que se solucionin les possibles mancances en la seva futura aplicació.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *