Terrassa reivindica la gestió directa de l’Aigua

20170319 Mani Aigua pancarta Tardà

Milers de persones surten al carrer per reclamar la gestió pública i democràtica de l’aigua. Ampli suport d’Esquerra Republicana a una marxa ciutadana amb més de 90 entitats implicades.

Prop de 3000 persones han sortit aquest 19 de març als carrers de Terrassa per reivindicar la gestió pública i directa de l’aigua. La mobilització popular pretén refermar el compromís ciutadà per un nou model municipal de gestió directa davant la fi de la concessió a l’empresa Mina després de 75 anys. Els regidors d’ERC-MES, junt amb PSC, TeC i CUP ja han expressat la voluntat del Ple municipal per assumir plenament el servei així com l’oposició a l’actitud reticent de l’empresa concessionària a facilitar la fi de la concessió.

 Isaac Albert: “De concessions n’acaben moltes cada dia. Nosaltres defensem la gestió directa de l’aigua. El Ple és sobirà per decidir”

Isaac Albert: “De concessions n’acaben moltes cada dia. Nosaltres defensem la gestió directa de l’aigua. El Ple és sobirà per decidir”

La manifestació d’aquest cap de setmana, amb més de 90 entitats adherides i milers de participants visibilitza el suport ciutadà respecte els passos que s’estan donant per la gestió directa. Com deia el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert: “Hi ha qui posa en dubte que el ple municipal pugui decidir el que vulgui en la gestió de l’aigua. El Ple és sobirà per prendre les decisions en nom de la ciutadania de Terrassa”.

Aquest acte reivindicatiu també s’ha volgut reivindicar pel què pot suposar que Terrassa, com a quarta ciutat de Catalunya, opti per assumir la gestió d’un bé bàsic com l’aigua i com es pot extrapolar aquesta decisió a altres municipis. En aquest sentit, s’han acostat fins a Terrassa nombrosos líders d’Esquerra Republicana, com el diputat Joan Tardà, el senador, Bernat Picornell, els diputats Marc Sanglas i Eduardo Reyes i els alcaldes de Sabadell i Vacarisses. El diputat comarcal, Marc Sanglas, va afirmar durant la marca que “ningú pot posar impediments a aquest dret democràtic sobre l’aigua. Defensem la gestió directa i així ho plantegem a molts ajuntaments”.

Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra al Congrés dels diputats, Joan Tardà, ja havia fet una crida a la mobilització a través de les xarxes afirmant que “La Sobirania nacional com la sobirania de l’aigua s’aconseguirà a través de l’acció de la ciutadania”.

Actualment ja són 14 els municipis de Catalunya que han assumit la gestió pública de l’aigua i en un futur proper més de 30 ajuntaments poden plantejar aquesta opció davant la finalització de les seves respectives concessions.

Prop de

Prop de

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *